Președintele Braziliei, acuzat de omucidere pentru lipsa de răspuns în pandemia COVID

Parlamentarii brazilieni vor recomanda punerea sub acuzația de omucidere pentru președintele Jair Bolsonaro pentru modul în care a gestionat criza Covid-19, potrivit unui raport din Senatul țării.

Author: Razvan Ilie miercuri 20 octombrie 2021 , 08:31

Președintele Bolsonaro s-ar putea confrunta cu până la 13 acuzații penale legate de politicile sale care ar fi permis coronavirusului să se răspândească și să conducă la numărul uriaș de morți din Brazilia - peste 600.000

[Sursa foto: CNN]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un grup de parlamentari brazilieni ar putea recomanda o listă lungă de acuzații împotriva președintelui Jair Bolsonaro, inclusiv omucidere, în legătură cu răspunsul guvernului său la pandemia Covid-19, potrivit unui raport al Senatului citat de CNN.

Citeste si: Vești proaste. O nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, se răspândește rapid în Marea Britanie

Listă de 13 acuzații penale împotriva lui Bolsonaro

Președintele Bolsonaro s-ar putea confrunta cu până la 13 acuzații penale legate de politicile sale care ar fi permis coronavirusului să se răspândească și să conducă la numărul uriaș de morți (peste 600.000) din timpul pandemiei, spune documentul Senatului de 1.200 de pagini, care a fost obținut marți de Reuters.

Citeste si: Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a depăşit pragul de 5 milioane, la nivel global

Proiectul de raport recomandă, de asemenea, acuzații pentru alte 69 de persoane, inclusiv trei dintre fiii lui Bolsonaro și alți actuali și foști oficiali.

Parlamentarii îl consideră pe președintele țării „principal responsabil pentru erorile guvernului comise în timpul pandemiei Covid-19”, afirmând abordarea sa „nesăbuită”. pentru a obține „imunitatea colectivă” în Brazilia și ar fi expus țara la „un risc concret de infecție în masă”.

Citeste si: Țara îngenuncheată de coronavirus. Peste 100.000 de infectări într-o singură zi- record absolut

Bolsonaro, acuzat de tentativă de genocid 

Pe lângă omucidere, președintele Bolsonaro s-ar putea confrunta cu o serie de alte acuzații, inclusiv tentativă de genocid împotriva populației indigene a Braziliei, abuzuri, utilizare neregulată a fondurilor publice, încălcarea măsurilor sanitare, incitare la infracțiuni și fals în documente private.

De asemenea, el este acuzat că a ignorat sfaturile propriilor săi oficiali din domeniul sănătății și a promovat tratamente nedovedite pentru Covid-19, dar și că nu a fost interesat de programul de vaccinare în masă.

Citeste si: Primele vaccinări împotriva covid-19 în Brazilia, la Sao Paulo

„În ciuda tuturor vaccinurilor oferite, guvernul federal a ales să nu le cumpere, o decizie care a fost împotriva tuturor studiilor științifice care au demonstrat siguranța și eficacitatea acestora și împotriva sfaturilor tuturor epidemiologilor care au declarat că numai vaccinurile ar salva vieți ”, precizează proiectul de raport.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si