VIDEO- Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, prima reacție în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre

Medicul Cătălina Poiană, Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, afirmă că ceea ce a făcut medicul este inadmisibil.

Author: Diana Bostan duminică 19 februarie 2023 , 17:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acest caz loveşte în temelia încrederii unei părţi a populaţiei în corpul medical”,

susține medicul Cătălina Poiană.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti a reacționat în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre

”Dacă noi, medicii, vrem să fim respectaţi de societate şi să creştem gradul de încredere al populaţiei în profesia medicală, trebuie să continuăm să fim serioşi, profesionişti şi corecţi. Să nu ne fie frică să spunem când greşim şi, poate, cel mai important, să nu închidem ochii când aflăm de cazuri care şochează şi creează reacţii negative în opinia publică”, a transmis, duminică, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti.

Citește și: VIDEO-UPDATE: Primul vinovat în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienţi decedaţi, arestat preventiv

Citeste si: Care a fost ultima dorință a unui român închis pentru două infracțiuni. Tânărul de 26 de ani fost găsit fără suflare în patul celulei sale din Italia- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Medicul nu cunoaște detaliile cazului, dar consideră că acest lucru va zdruncina încrederea populației în sistemul medical.

”Poziţia mea este tranşantă în această situaţie: dacă, bineînţeles, justiţia va confirma existenţa faptelor prezentate în spaţiul public, consider că este inadmisibil ca un medic să recurgă la aceste acţiuni. NU este etic şi deontologic, nu este legal, nu asta înseamnă să profesezi ca medic”, a mai transmis medicul.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti așteaptă decizia justiției

”Dacă a greşit trebuie să răspundă şi va răspunde în faţa legii. Nu trebuie însă să generalizăm, acest caz dacă va fi confirmat de justiţie, reprezintă o pată, dar reprezintă acţiunile unei persoane, nu reprezintă modul de lucru al zecilor de mii de medici din sistemul medical românesc, indiferent de specialitatea medicală în care profesează.

Citește și: Flăcările au cuprins un spital privat din Cluj. Incendiul a fost provocat de un bărbat care a intrat să fure dintr-un vestiar

Cardiologia reprezintă o specialitate care presupune o foarte bună pregătire, iar atestatul de studii complementare de Cardiologie Intervenţională necesită foarte mult studiu, abilităţi personale, dar cu siguranţă cardiologul la fel ca şi medicul de orice specialitate în primul rând trebuie să pună pe primul plan sănătatea oamenilor şi umanitatea, care nu reprezintă doar cuvinte, trebuie şi sunt convinsă că reprezintă direcţiile care definesc profesia de medic ”, a mai transmis Poiană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si