Preşedintele Iohannis este de părere că decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat este una corectă și necesară

Președintele Klaus Iohannis susține că este „corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”, a transmis Administrația Prezidențială pentru News.ro.

Author: Madalina Grigore marți 18 ianuarie 2022 , 19:07

klaus iohannis-nicolae ciucă

Președintele Klaus Iohannis consideră „corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat”.

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: preşedintele Klaus Iohannis îşi menţine poziţia reiterată în nenumărate declaraţii publice privind combaterea fenomenului plagiatului şi importanţa integrităţii academice.

Preşedintele României consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spaţiul public fiind binevenit”, a anunțat Administrația Prezidențială, la solicitarea News.ro.

Citeste si: Noi precizări de la Guvern pe tema facturilor la energie. Ce trebuie să faci ca să plătești mai puțin

Potrivit sursei citate, „până la o decizie finală a instituţiilor abilitate, preşedintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”. 

Citeste si: Când începe școala în septembrie 2023? Data la care elevii se întorc la școală după vacanța de vară- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă cere o anchetă în cazul fetiței ucise de mașina de poliție

Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat

Premierul liberal Nicolae Ciucă este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că  ar fi plagiat cel puțin 42 de pagini  din totalul de 138 al tezei sale de doctorat din anul 2003, prin care fostul șef al Statului Major al Apărării a devenit doctor în Științe militare.

Potrivit anchetei publicate de  PressOne.ro, conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP),  una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Citeste si: Guvernul propune noi soluții pentru facturi mai mici la gaze și curent electric

Ce declarat premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă susține că teza sa de doctorat a rezultat din cercetarea științifică realizată în anii de studii doctorale și reflectă munca depusă de el. De asemenea, premierul a anunțat, marți, că solicită analizarea lucrării sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp- Instituţia Organizatoare de Studii de Doctorat, unde și-a susținut teza care are un caracter specific domeniului Științelor Militare.

„Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Premierul Ciucă a prezentat "cel mai elocvent exemplu" pentru a-i convinge pe români să se vaccineze


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si