Astfel, această nouă lege are ca obiectiv de reglementare aprobarea OUG nr.133/2020. Aceasta prevede instituirea unor noi măsuri în vederea implementării Fondului de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (POAD), prin măsura de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, dar şi stabilirea cadrului legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul următoarelor operaţiuni: acordarea de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, asistenţă tehnică.

A fost promulgată legea privind acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional

Totodată, aceste noi măsuri vor fi valabile pentru trei grupuri ţintă: copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul preşcolar, din învăţământul primar şi din învăţământul gimnazial. Valoarea nominală a tichetului este de 500 lei pe an.

Conform Administrației Prezidențiale, valoarea tichetului va fi actualizată prin Hotărâre a Guvernului cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul următor. Acordarea tichetelor se face de către Ministerul Fondurilor Europene, prin structură de specialitate se introduce Schema Naţională de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizaţi (SNSED). Astfel, contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă un venit neimpozabil, potrivit Codului fiscal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Întâmplare fără precedent la o școală. Zidul clădirii s-a prăbușit peste un muncitor

De asemenea, în data de 21 septembrie 2020, Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de prim for sesizat, iar pe 3 iunie a fost adoptat decizional de către Camera Deputaţilor.

Citeste si: Cîţu: „Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si