Patriarhia Română nu este de acord cu educația sexuală în școli. Cum explică numărul imens de mame minore

Biserica Ortodoxă Română se opune introducerii în școlile din România a orelor de educație sexuală și este de părere că un astfel de demers reprezintă "un atentat asupra inocenței copiilor, care îi poate marca pe viață". Află ce părere are instituția despre numărul uriaș de mame minore de la noi din țară.

Author: Andreea Bolocan marți 22 iunie 2021 , 15:40

Părerea Patriarhiei Române despre educația sexuală în școli biserica
Părerea Patriarhiei Române despre educația sexuală în școli[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marți, 22 iunie 2021, Patriarhia Română, a transmis printr-un comunicat de presă faptul că „aşa-zisa educaţie sexuală”, reprezintă „obiectul unor mari presiuni ONG-istice şi partinice pentru introducerea ei într-o programă şcolară deja asfixia(n)tă, ignorându-se sau

sfindându-se inclusiv voinţa părinţilor şi drepturile lor constituţionale de a decide asupra educaţiei propriilor copii”. Instituţia consideră că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educaţie sexuală reprezintă un atentat asupra inocenţei copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească şi marcându-i pentru întreaga viaţă.

Comunicatul transmis de către Biserica Ortodoxă Română începe prin a remarca faptul că există deja în şcolile din Romania materii, în afară de Biologie, al căror conţinut este „perfect adecvat predării noţiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate”- Consiliere şi dezvoltare personală, Educaţie pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.

Citeste si: Florin Cîţu, anunţ despre o hotărâre de Guvern care instituie derogare de la procedura normală privind ajutoarele de urgenţă (VIDEO)

Sunt aduse în discuţie documente ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), considerate detestabile, iar ca susţinătoare ale argumentelor, articole din Constituţia României, Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi Legea educaţiei naţionale.

Biserica Ortodoxă Română nu este de acord cu unele programe școlare

În comunicatul de presă al Patriarhiei Române, reprezentanții instituției au fost destul de serioși în ceea ce privește dorința lor de a elimina complet anumite programe școlare de orice tip de ideologie, precum `ideologia de gen` sau de `recomandările` ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA.

„Patriarhia Română, dar şi celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor şcolare de orice tip de ideologie, precum `ideologia de gen` sau de `recomandările` ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA, intitulat `Standarde pentru educaţia sexuală in Europa- un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul educaţiei şi sănătăţii`.

Programe școlare interzise de către Biserică[Sursa foto: PixaBay]

Ideologizarea informaţiilor transmise elevilor in cadrul şcolar, care trebuie sa rămână unul curat şi neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicţie cu scopul real şi ultim al educaţiei: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale şi al eticii virtuţii ca expresie a echilibrului şi normalităţii.

Citeste si: Barem Română Evaluarea Națională 2021 Edu.Ro. Cum vor fi corectate subiectele de la prima probă

Ce părere are Patriarhia Română despre numărul mare de minore

Instituția este de părere că numărul mare de mame minore din Europa și numărul mare de tineri infectați cu HIV, nu au nicio legătură cu faptul că nu există educația sexuală în școli și că acestea sunt doar niște minciuni ambalate credibil.

Foarte multe minore râmân însărcinate[Sursa foto: PixaBay]

”Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată `credibil`, prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că `avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume` din cauza absenţei din programa şcolară a unei materii obligatorii numite `educaţie sexuală`, dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici: disoluţia familiei şi abandonul şcolar.”

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si