Președintele Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare nu se pot amâna. Pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie

PŞreşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri vă alegerile parlamentare nu se pot amâna, că actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor şi că PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic.

Author: Alina Raducu miercuri 21 octombrie 2020 , 13:40

Președintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă că cineva ţine neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situaţiei epidemiologice şi că ele se pot amâna.

Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că alegerile trebuie să aibă loc la termen şi că acest lucru e fundamental pentru felul cum vom gestiona pandemia, subliniind că e iportant şi să existe o nouă majoritate solidă în susţinerea noilor reforme.

”Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă, a întârziat şi blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei şi a promovat legi populiste. Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin iordache a fost votat în funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ. 

PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic ”, a afirmat Iohannis.

El consideră că sfidarea PSD e intolerabilă şi lucrurile nu mai pot continua aşa.

"Pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie"

”Trebuie să fim oneşti faţă de cetăţeni şi să spunem lucrurilor pe nume – actuala situaţie epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie, aşa cum fals susţin cei din majoritatea toxică din Parlament.

Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcţional, tocmai pentru că ne aflăm îjntr-o criză sanitară şi traversăm o perioadă dificilă economic şi social, trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un Legislativ cu puteri depline”. a conchis preşedintele.

Președintele României a avut o conferinţă de presă şi luni seara, unde a discutat despre creşterea numărului de cazuri de COVID-19, dar și despre comunicarea defectuoasă a prefectului Capitalei Gheorghe Cojanu privind trecerea Bucureştiului în scenariul roşu, lucru care Iohannis l-a catalogat ca fiind inacceptabil.

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Traian Berbeceanu este luat în calcul pentru a fi numit în funcţia de prefect al Capitalei.

Citeste si: Pandemia, de neoprit în România. Nou bilanț record: aproape 5.000 de cazuri noi de coronavirus

Numărul de cazuri de infectare cu virusul SARS Cov 2 este în continuă creștere. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848

de noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19- cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei- numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 1191.102. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 37.025 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese, bilanţul fiind de 6.065. În prezent, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.

Citeste si: Ludovic Orban a luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei: „Traian Berbeceanu este printre posibilii candidaţi la funcţia de prefect”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește... Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește casa iubirii. Eliminarea care a dat toate strategiile peste cap!
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si