Presedintele Klaus Iohannis o desemneaza premier pe Viorica Dancila

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, ca a decis sa mai dea PSD o sansa si sa o desemneze premier pe Viorica Dancila. El a mai spus ca PSD va trebuie sa demonstreze si ca va face ceea ce a promis.

Author: V.P. Webeditor: I. I. miercuri 17 ianuarie 2018 , 17:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Redam integral declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

”Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern, de desemnarea premierului. Astazi, toata ziua, am ascultat opiniile si argumentele politicienilor, dar am reusit ieri, aseara, astazi, intre intalniri, sa ascult si opinia oamenilor simpli, sa citesc mesaje, inclusiv pe retele de socializare.

Sunt foarte multe opinii si foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica interna a Romaniei, sunt multe argumente legate de politica externa si de securitate a Romaniei.

Am ascultat si am citit cu atentie toate aceste opinii si argumente si le-am cantarit, fiindca acum trebuie sa decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie sa o iau?

In primul rand, aceasta decizie trebuie sa fie conforma cu Constitutia si cu deciziile CCR in materie de desemnare si aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentara. in Parlament, dupa consultari, imi e foarte clar, PSD dispune de o majoritate, si atunci, cantarind toate argumentele, tinand cont de situatia concreta din Parlament, am decis sa dau PSD inca o sansa

si sa desemnez persoana propusa de PSD, pe doamna Dancila.

Dar, acum, PSD trebuie sa performeze. Romanii au mari asteptari. si eu am mari asteptari. PSD a promis si in campania electorala si dupa campanie lucruri importante. PSD a promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, dar pana acum prea putin s-a realizat. Acum, PSD trebuie sa dovedeasca ca ce a promis face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare care au fost castigate de PSD, doua guverne PSD esuate. Acum, primesc sansa de a dovedi ca stiu ce vor si stiu cum se face.

In continuare, invit pe toti cei implicati in procedura sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine. Este posibil ca pana la 1 februarie intreaga procedura sa fie finalizata si noul Guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele mai degraba decat sa le incurce.”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si