Președintele Portugaliei, în România. Vizită la baza NATO din Caracal cu Klaus Iohannis
Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, vine marți în România, pentru a o vizită la Batalionul NATO din Caracal, unde se află un contingent de soldați portughezi.

Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei
[Sursa foto: Twitter]In articol:
- Ce discută Klaus Iohannis și Marcelo Rebelo de Sousa
- Ajutorul pentru Republica Moldova, pe agenda discuțiilor
Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, marţi, pe președintele portughez Rebelo de Sousa, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România, la Batalionul 1 Instrucţie "Olt" din Caracal, a informat Administraţia Prezidenţială.
Citește și: Inundații catastrofale în Portugalia
Vizita preşedintelui Portugaliei are loc în contextul unui dialog bilateral intens, la nivel înalt, dar şi de lucru, şi al unei coordonări strânse în cadrul Uniunii Europene şi NATO, potrivit presidency.ro.
Ce discută Klaus Iohannis și Marcelo Rebelo de Sousa
Domeniul apărării este unul dintre domeniile cheie ale cooperării bilaterale, Portugalia participând la forţa multinaţională NATO din România pentru consolidarea apărării aliate pe Flancul Estic, având un contingent de forţe terestre staţionat la Caracal.
Citește și: Putin, în vizită în Belarus. Liderul Rusiei "va face un anunţ major" zilele viitoare
Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro
Administraţia Prezidenţială arată că agenda discuţiilor celor doi şefi de stat va conţine aspecte legate de intensificarea cooperării româno-portugheze în domeniul apărării, dar şi economic, comercial, al agendei digitale, al surselor de energie regenerabilă, al sănătăţii şi educaţiei.
Citește și: Austria a anunțat condiția pentru primirea României în spațiul Schengen
"Va fi salutată contribuţia comunităţii româneşti la dezvoltarea societăţii portugheze", indică sursa citată.
Ajutorul pentru Republica Moldova, pe agenda discuțiilor
De asemenea, va fi abordată situaţia de securitate din Ucraina, cu accent pe intensificarea asistenţei umanitare acordate ţării vecine în contextul venirii iernii, inclusiv refugiaţilor ucraineni, precum şi pe sprijinul în facilitarea exporturilor de cereale.
Se va discuta şi despre continuarea sprijinului activ pentru Republica Moldova, care se confruntă cu numeroase provocări, generate de situaţia de securitate de la frontierele sale şi de criza energetică căreia trebuie să îi facă faţă.


