Preşedintele SUA, Donald Trump, vizat de o tentativă de asasinat

Preşedintele american Donald Trump a fost vizat de o tentativă de omor, după ce un pachet care conţinea o otravă mortală i-a fost trimis prin poştă.

Razvan Ilie, duminică 20 septembrie 2020 , 08:45

donald trump
Scrisoare cu ricină, primită de Trump la Casa Albă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un pachet care conţinea ricină, o otravă foarte periculoasă, a fost trimis la Casa Albă, dar a fost interceptat de forţele de ordine la începutul acestei săptămâni, relatează CNN.

FBI şi Serviciul Secret investighează incidentul şi au făcut două teste pe substanţa din pachet, confirmând că acesta conţinea ricină, scrie Mediafax. Pachetele şi corespondenţa pentru Casa Albă sunt verificate într-o unitate din afara sediului.

Citeste si: Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator

Nu este prima dată când Trump este ţinta unui atac cu ricină. Scrisori care conţin ingrediente de ricină au mai fost trimise preşedintelui şi unor şefi ai Pentagonului în 2018, arată sursa citată.

Citeste si: După ce se îngrășase enorm în starea de urgență, Nicolae Guță a dat jos 13 kilograme în trei luni FOTO

Donald Trump, noi promisiuni în criza COVID

Preşedintele american Donald Trump promite că vom avea un vaccin împotriva Covid-19 în luna octombrie a anului curent, deşi experţii americani nu sunt de acord cu el.

Donald Trump a anunţat că SUA vor dispune - din octombrie - de un vaccin împotriva Covid-19 care va fi distribuit larg populaţiei, în pofida avizului contrar al unor experţi sanitari şi atacurilor adversarului său democrat Joe Biden, care-l consideră ”descalificat” să gestioneze pandemia.

”Noi suntem pregătiţi. Militarii noştri şi alţi responsabili sunt pregătiţi să acţioneze. Credem că (distribuirea unui vaccin) ar putea începe chiar în octombrie. Fără îndoială în noiembrie sau în decembrie cel mai târziu”, a subliniat preşedintele american miercuri, într-o conferinţă de presă, la Casa Albă, în care s-a distanţat de şeful autorităţilor santare americane.

Citeste si: VIDEO - Eleve abuzate sexual de profesorul de sport

Citeste si: VIDEO - Eleve abuzate sexual de profesorul de sport

Donald Trump este contrazis de experţi în domeniul medical

În audieri în Congres, directorul Centrelor de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC) Robert Redfield aprecia, cu puţin înainte, că majoritatea americanilor nu va putea beneficia de un vaccin înaintea ”celui de-al doilea sau al treilea trimestru în 2021”, chiar dacă un asemenea vaccin este autorizat în următoarele săptămâni.

”Cred că a făcut o greşeală când a spus asta. Este o informaţie incorectă”, a reacţionat Donald Trump, care a făcut din venirea iminentă a unui vaccin o temă centrală a campaniei sale în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si