Mai mult de 3.000 de chinezi s-au  îmbolnăvit de bruceloză  în nord-vestul Chinei. Bacteria a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice.

Bruceloza este o boala infectioasa produsa de Brucella sp., care se transmite de la animale la oameni (zooantroponoza), cel mai adesa prin lapte nepasteurizat, branza si alte produse lactate.  Bacteria se poate raspandi  prin aer sau prin contact direct cu animalele infectate sau cu secretiile provenite de la acestea, in conditiile existentei unei solutii de continuitate tegumentare (plagi).

Citeste si: "Ne așteaptă o iarnă grea". Virusologul nr. 1 din Germania, avertisment cumplit

Ce simptome are bruceloza

Bruceloza, cunoscută și sub denumirea de febră malteză sau febră mediteraneană, poate provoca dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Uneori simptomele dispar, dar sunt și cazuri în care pot deveni cronice sau nu pot dispărea niciodată, cum ar fi artrita sau umflarea anumitor organe, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Citeste si: Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"

Cum se produce infectarea cu brucella

Transmiterea brucelozei de la om la om este extrem de rară, potrivit CDC. Cei mai mulți oameni se infectează prin consumul de alimente contaminate sau inspirând bacteria, ceea ce pare să se fi intâmplat în Lanzhou.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Citeste si: "Toate drumurile duc la starea de urgență nr. 2". Noi recorduri de infectări în Germania, Franța, UK

Focarul a fost provocat de o scurgere produsă la fabrica biofarmaceutică Zhongmu Lanzhou, care a avut loc în vara anului trecut, potrivit Comisiei de sănătate a orașului. Compania care producea vaccinuri anti-brucella pentru uz animal a folosit dezinfectanți și produse igienice expirate, ceea ce înseamnă că nu toate bacteriile au fost eradicate în gazele reziduale.

Cum a ajuns bacteria la oameni

Acest gaz rezidual contaminat a format aerosoli care conțineau bacteriile care și s-au scurs în aer, transportați de vânt până la Institutul de cercetare veterinară din Lanzhou, unde au fost înregistrate primele cazuri, potrivit Digi 24.

Angajații institutului au început să raporteze infectări în noiembrie, iar numărul cazurilor a crescut rapid. Până la sfârșitul lunii decembrie, cel puțin 181 de persoane de la institut fuseseră infectate cu bruceloză, potrivit agenției de știri chineze Xinhua.

Citeste si: Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa

De asemenea, au fost infectați studenți și angajați ai universității din Lanzhou; infecția s-a răspândit și în provincia Heilongjiang, la extremitatea nord-estică a țării, unde 13 cazuri pozitive au fost confirmate în institutul veterinar în august.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si