Președintele unui partid politic, trimis în judecată de DNA. Ar fi primit 10.000 de euro pentru angajarea unui consilier la cabinetul unui deputat

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pe Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, pentru trafic de influență. Pop se află în arest la domiciliu de circa 20 de zile. 

Author: Sorin Negru marți 29 noiembrie 2022 , 14:28

dna danut pop

Dănuț Pop, trimis în judecată de DNA

[Sursa foto: Facebook ]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui comunicat al DNA de marți, 29 noiembrie,  preşedintele partidului politic este acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Citește și: Medicul Virgil Musta, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Dănuț Pop ar fi primit, printr-un intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, după ce i-a promis angajarea pe un post de consilier la cabinetul unui deputat.

Banii ar fi ajuns la șeful partidului politic în mai multe tranșe, se spune în  comunicat al DNA.

Care sunt acuzațiile DNA

"În cauza mediatizată prin  comunicatul nr. 972/VIII/3 din 9 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui  inculpat,

președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență", spun procurorii DNA.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citește și: Un bancomat a fost aruncat în aer la pavilionul expozițional din Constanța, al doilea în ultimele zece zile

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranșe (4.000 euro- noiembrie 2021, 2.000 euro- decembrie 2021, 2.000 euro- decembrie 2021 și 10.000 lei- februarie 2022).

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv.

Dănuț Pop, președintele PER din 2007 

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Partidul Ecologist Român (PER) a fost înființat în 1990, Dănuț Pop conducând formațiunea încă din anul 2007. 

Potrivit descrierii de pe pagina oficială a formațiunii, "Partidul Ecologist Român promovează o politică pentru oameni și viață, o politică de transformare și modernizare a societății românești, bazată pe principiul protejării și îmbogățirii resurselor vitale ale țării: omul, resursele naturale, cultura și tradițiile naționale".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si