Preț carne porc iunie 2023. Nu este o noutate faptul că prețurile au crescut și continuă să crească de la o zi la alta. Cât a ajuns să coste acum, în luna iunie a anului 2023, un kilogram de carne?

Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc?

Pentru un kilogram de carne de porc, românii trebuie să vină pregătiți cu minim 30 de lei.

Preț carne porc iunie 2023. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc?

Preț carne porc iunie 2023. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc?

[Sursa foto: PixaBay]

Producătorii spun că s-a înregistrat o creștere istorică a materiei prime pentru mezeluri, iar principalul motiv pentru care carnea de porc a ajuns să coste până la 30 de lei pe kilogram este din cauza costului crescut la cerealele și alimentele pentru animale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Carnea de porc devine un lux greu accesibil/ Motivele din spatele scăpării de sub control a prețurilor

De asemenea, prețul ridicat este și din cauza scumpirilor la energie electrică și carburanți, ceea ce a dus la costuri mai mari pentru transport și produse din carne.  

Carnea de porc este una dintre cele mai consumate alimente de către români, mai ales în zilele de sărbătoare.

Prețul cărnii, noua provocare a sezonului. Ce spun producătorii

Despre  viitoarele scumpiri la carne  a vorbit și Voicu Vușcan, administrator al Elit, companie care pro­duce anual peste 50.000 de tone de mezeluri în cadrul celor cinci fabrici proprii din Alba, Bucureşti, Arad şi Prahova:  

Citește și: VIDEO- Propunere de ultimă oră: Valoarea tichetelor de masă ar putea crește până la 35 de lei pentru anumiți angajați

„Cea mai mare provocare pentru industria noastră este creşterea accelerată a preţurilor materiilor prime, cu un impact semnificativ în profitabilitatea busi­nessului. Ne confruntăm în prezent cu preţuri record la carnea de porc, din cauza scăderii efectivelor de porci din Europa în principal, iar în mod specific în România, pesta porcină africană a diminuat con­side­rabil efectivele în ultimii ani, diminuând disponibilitatea materiei prime authtone”,   conform Ziarul Unirea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si