VIDEO | Preț record la carnea de miel: 75 lei/kilogramul! Culmea, au existat cumpărători/Unde s-a vândut cea mai scumpă carne de miel
Cine credea că mușchiul de vită e scump n-a văzut cât costă carnea de miel: cu 75 de lei kilogramul s-a vândut la o măcelărie din oraș și chiar s-au găsit cumpărători.

Preț record la carnea de miel: 75 lei/kilogramul! Culmea, au existat cumpărători/Unde s-a vândut cea mai scumpă carne de miel
[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]In articol:
- Miel de lux în Brăila: 75 lei/kilogramul
- Cu așa previziuni sumbre, oamenii se văd nevoiți fie să cumpere doar de poftă, fie să renunțe de tot la carnea de miel
- Meniul pentru masa de Paște se schimbă
„- Coastă (n.r. de miel) 45 de lei, cotletul 55 de lei. Doamne, ce prețuri! Pulpa e 75.
- Cât?
- 75 kilogramul.
- De ce așa mult? Așa sunt. Au băut motorină.”
Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO| Tăvălugul scumpirilor la alimente se resimte tot mai tare în buzunarele românilor
Miel de lux în Brăila: 75 lei/kilogramul
... așa încearcă vânzătoarele acestei carmangerii să justifice prețurile exagerate la carnea de miel. Aproape peste tot în piețe, se vinde cu prețuri de la 40 de lei kilogramul, în sus. Acest măcelar, de pildă, se laudă că are marfă la cel mai bun preț.
„- Dacă acum pulpa fără os e 40 de lei, anul trecut sigur era 30-35 de lei. N-am șanse să iau mai ieftin în preajma Paștelui?
- Sigur, mai scump da. Mielul îți spun sigur că va fi 50 de lei garantat. Minim 50 lei.”
Cu așa previziuni sumbre, oamenii se văd nevoiți fie să cumpere doar de poftă, fie să renunțe de tot la carnea de miel
„Îl tăiem de pe listă, mai tăiem multe de pe listă. Toate sunt scumpe și banul nu mai are valoare. Când ai plecat cu 200 de lei nici nu știi ce iei în sacoșă.
„- Ce pregătiți pentru masa de Paște?
- Ce să pregătim, mămică, că nu avem bani. Vai de capul nostru. Am 1.000 de lei. Ce să fac mai întâi?
- Miel luați?
- Nuuu, nici gând!”
Meniul pentru masa de Paște se schimbă
Cumpărătorii își amintesc că prețurile la carnea de miel sunt piperate în fiecare primăvară, iar mulți n-au mai gustat o friptură de miel de ani buni. Tradiționalul meniu de Paște a suferit modificări de la an la an, iar acum gospodinele pregătesc ciorbă din curcan, drob cu organe de pasăre și friptură de pui.
Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Ciobanii sunt nevoiți să vândă mieii românești în străinătate
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.