"Sunt românești? Da. Astea. Nu alea, nu? Și cât sunt? 45 de lei kilogramul!” 

Imaginile au fost filmate ieri cu o cameră ascunsă la o tarabă din Piața Domenii din Capitală. Și dacă vi se par scumpe, vă spunem că am mai dat o fugă și astăzi,  când nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că negustorii au mărit cu nesimțire prețul peste noapte.

Roșii românești, aduse din Grecia

Femeia laudă marfa ca pe Dumnezeu și e în stare să jure că roșiile sunt proaspăt culese din serele românești. Luată la întrebări, se cam pierde și până la urmă recunoaște adevărul.

„Din ce localitate sunt? Roșiuțele. Nici nu știu. Din Pucheni, domnule. Perfect. Păi, vreți să vă mint?

Citeste si: Duminica Floriilor 2022: Este dezlegare la peşte! 3 reţete delicioase pentru această zi sfântă

Adică sunt aduse din celălalt capăt al Bucureștiului. De la o distanță de circa 10 kilometri, pe care o parcurgi într-o jumătate de oră cu mașină când traficul e liber. Mergem acolo și imediat descoperim cum ne înșală comercianții din piețe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Contraindicaţii ridichii: Cine nu ar trebui să mănânce aceste alimente?

„Sunt românești roșiile? Nu, mamă. Nu sunt românești. Sunt de Grecia, că nu au ieșit alea românești. Am fost în piață prin București și mi-au zis că sunt românești. Mint, mami. Nu sunt românești!” 

 „Sunt din Grecia astea. Te minte!” 

Comercianții umflă prețurile și de 5 ori

Dar bătaia de joc merge mai departe. Ca niște samsari, cei care le cumpără de aici ca să le vândă în piețe ca roșii românești măresc până acolo prețul și de 5 ori.

Citeste si: Ce se mănâncă de Florii 2022? Tradiţii şi obiceiuri

Dragoș Frumosu, președinte Sidalimenta : „Comercianții ce fac, înșală clientul. Instituțiile statului ar trebui să-și facă datoria! Dacă s-ar da câteva amenzi... ne-am civiliza!” 

Culmea e că și în alte piețe, prețurile roșiilor de import este uneori dublu față de prețurile din supermarketuri.

Citeste si: Paştele 2022: Meniu tradiţional românesc. Idei de reţete de drob, ouă roşii, ciorbă şi friptură de miel

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

E adevărat că există și la noi câteva sere cu roșii timpurii. Una dintre ele e la Constanța, unde a început deja culesul, dar marfa ajunge abia pentru magazinele de la malul mării.

Citeste si: Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru, despre cel de-al doilea copil al cuplului, la „Teo Show” „Ajunsesem să ne dorim destul de tare încă un copil”

Andrei Ianțoc, fermier : „Noi am început să distribuim, dar doar către un supermarket că e mică cantitatea! Spre sfârșitul lui Martie sperăm să ajungem și spre platformele din București!”

Și nici prețurile nu sunt urcate la cer, ca în piețe. De pildă, o caserolă de 500 de grame costă circa 12 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si