Prețul la carnea de miel a explodat. O fotografie apărută în mediul online, cu prețul unui cotlet de miel, le dă bătăi de cap românilor
Românii fac față tot mai greu scumpirilor. Bazele alimentare ale oamenilor s-au scumpit excesiv, iar de curând, o internaută a observat un preț trecut de 100 de lei pentru un kilogram de cotlet de miel.

Prețul la carnea de miel a explodat. O fotografie apărută în mediul online, cu prețul unui cotlet de miel, le dă bătăi de cap românilor
[Sursa foto: antena3.ro/facebook]In articol:
Carnea de miel a ajuns la un preț mult prea mare pentru buzunarul românilor. Nici oierii români nu sunt încântați de acest lucru.
Un crescător de ovine a transmis, potrivit agrointel.ro, că e mai bine să cumpărăm de la ciobani, fiind mai ieftin și mai sănătos. La producători putem găsi prețuri de 35-40 de lei pe kilogram.
Scumpirile masive la carnea de miel se resimt
Anul acesta, pentru un miel de 15 kilograme, românul va plăti între 600 și 675.
Citește și: Prețurile duc la cel mai scump Paște
Alexandru Pașaniuc, crescător de ovine din comuna Țibănești, județul Iași, a explicat care sunt cauzele scumpirilor, dar și riscurile ca supermarketurile să înceapă să se orienteze către carnea de import, din cauza prețurilor mari la producătorii români.
"În primul rând, am putea să începem cu scumpirea combustibilului de anul trecut. Pentru că, dacă motorina a fost mai scumpă în vară, când am avut recoltatul fânului, și cerealele au avut prețuri ridicate în toamnă, asta a dus la scumpirea prețului cărnii de miel.
Citește și: VIDEO: Carnea de miel, mai scumpă cu 20% de Paște. Cât vor cheltui românii pe masa de Paște anul acesta
Nu aș putea să vă spun (n.r. prețul din supermarket). Ei decid ce procent vor pune adaos și dacă vor mai lua miei din România sau nu. Tindem să cumpărăm totul din altă parte pentru că este mai ieftin, dar nu știu ce calitate o să se găsească în altă parte.
Citeste si: Sarah Dumitrescu s-a fotografiat nemachiată. Cum arată fiica Anamariei Prodan complet naturală- kfetele.ro
Pentru că încă mai sunt crescători (n.r. români) care dau hrană naturală animalelor. Suntem puțini și, efectiv, dacă nu umfli puțin prețurile ca să acoperim cheltuielile, să ajungi la 0, ori te lași, ori te duci spre industrializare, atunci când pui un produs chimic în hrană și potențiatori de creștere, astfel încât mielul să crească mult mai repede într-o perioada scurtă. Ceea ce eu nu vreau să fac, mai bine mă las”, a menționat fermierul, potrivit antena3.ro