Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Secretele urzicilor. Urzicile se găsesc în grădini, păduri, islazuri. Sunt plante care produc urticarie în contact cu pielea. Dacă sunt culese și consumate corect, acestea au o mulțime de beneficii pentru organismul nostru!

Secretele urzicilor. Urzicile sunt plante care au un conținut ridicat de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. Acestea se găsesc aproape în toate zonele, mai ales în locuri fertilizate. Sunt folosite în scop alimentar, dar și în scop medicinal.

Frunzele sunt ovate, lanceolate, cu nervuri proeminente și acoperite cu prișori urticanți. Florile sunt unisexuate și dispuse în inflorescențe pe vârfurile tulpinilor. 

Citește și: Cea mai delicioasă reţetă de urzici cu usturoi

În scop terapeutic, se recoltează doar tulpina și frunza urzicii, înainte și în timpul înfloririi. Rădăcina sa este recoltată primăvara și toamna, înainte de a intra în vegetație. Semințele sunt recoltate toamnă, atunci când urzica este la maturitate.

Ce proprietăți are urzica?

Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Printre numeroasele beneficii ale urzicilor, putem enumera: proprietăți diuretice, antiinflamatoare, antihemoragice, imunostimulatoare, antitusive, emoliente, vitaminizante, tonice, cicatrizante, astringente, dezintoxicante, antiseptice, antitoxice, antiinfecțioase, antibronșitice, antianemice, digestive, laxative.

Efecte terapeutice ale urzicilor

Hemoragii interne;

Balonaări;

Enterocolite;

Indigestii;

Dizenterie;

Ulcer duodenal;

Insuficiență pancreatică;

Ulcer gastric;

Hemoroizi;

Citește și: Ridichea roşie, contraindicaţii şi beneficii: Cine nu ar trebui să consume această legumă de primăvară?

Astm bronșic;

Detoxifierea organismului;

Prevenirea cancerului;

Litiază renală;

Rinită;

Tuberculoză;

Cancer gastric;

Hemoragii uterine;

Nefrite;

Uremie;

Diabet zaharat;

Stimularea lactației;

Reumatism;

Artrite;

Obezitate;

Rahitism;

Cefalee;

Gută;

Edemă;

Osteoporoză.

Rețetă mâncare de urzici cu usturoi

Ingrediente

Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

  • 6 grămezi urzici
  • 1 lingură făină
  • 3 căței usturoi
  • 1 ceapă mare

Mod de preparare

Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Secretele urzicilor. Gospodinele pricepute au o metodă de preparare incredibilă

Iată o rețetă simplă de mâncare de urzici.

Primul pas, cel mai important, este acela de a spăla urzicile. Puteți folosi o pereche de mănuși, pentru a evita să vă înțepați. Ulterior, după ce le-ați curățat de impurități, ele trebuie opărite în apa care a dat în clocot cu sare.

Lăsați urzicile la fiert timp de cinci minute. Tocați bine ceapa și cățeii de usturoi.

Atunci când au fiert urzicile, ele trebuie scurse în apă și tocate mărunt. Vă puteți ajuta de un cuțit sau un blender. Păstrați o cană din apa în care au fiert urzicile.

Într-o tigaie, căliți ceapa în ulei până devine translucidă. Adăugați urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul.

Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile.

Amestecă încontinuu, pentru a nu se prinde mâncarea de fund.

Atunci când compoziția devine îngroșată, înseamnă că este gata. Puteți servi mâncarea de urzici caldă, alături de orez, mămăligă, ouă sau carne de pui.

Citește și: Urzici scumpe cât carnea de porc

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...