Previziuni sumbre pentru România. Epidemiologul Octavian Jurma: ”Până la finalul săptămânii vom depăși toate recordurile negative. Repetăm tragedia din Lombardia"

Epidemiologul Octavian Jurma, a afirmat că până la finalul săptămânii am putea ajunge și la 12.000 de cazuri de COVID pe zi.

Author: Diana Bostan marți 28 septembrie 2021 , 13:26

Octavian Jurma, previziuni sumbre

Epidemiologul Octavian Jurma estimează că până la finalul săptămânii am putea ajunge la peste 12.000 de cazuri de COVID-19 pe zi

[Sursa foto: Profimedia]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Octavian Jurma crede că în acest val patru, vom depăși toate recordurile negative din valurile doi și trei.

Tot el aseamănă situația din România cu ce s-a întâmplat în Lombardia, Italia.

În următoarele 7 zile majoritatea vor fi în scenariul roșu

„De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămână vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă”, a declarat epidemiologul   Octavian Jurma, potrivit 

Digi 24.ro

Epidemiologul este de părere că cei vulnerabili vor plăti pentru cei ce se cred invincibili.

Citeste si: Școlile din 79 de localități se închid. Clase suspendate și în București. Vezi LISTA

Românii sunt seduși de propaganda antivaccinistă

”Negaționiștii sunt parte din problemă, însă, treptat, pe măsură ce își impun punctul de vedere în spațiu public și politică, agresivitatea lor crește și se vor îndrepta împotriva celor care sunt parte din soluție, a oamenilor responsabili, care vor fi supuși unor restricții inutile și discriminatorii. În efortul lor disperat de a salva vieți, oamenii responsabili ar accepta să fie solidari cu cei care nu vor să se vaccineze și să accepte măsuri non-farmaceutice dure de restricție a circulației virusului, așa cum sunt aplicate în toate țările care au reușit să țină pandemia sub control”, a mai afirmat Octavian Jurma.

Citeste si: Tragedie la Spitalul Fundeni. Un pacient a murit după ce s-a aruncat de la geamul salonului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si