Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) evaluează rapelul vaccinului împotriva Covid-19 al Moderna

EMA a anunţat luni, 27 septmebrie 2021, că evaluează dacă rapelul vaccinului împotriva Covid-19 al Moderna poate fi administrat la cel puţin şase luni după a doua doză a vaccinului, persoanelor cu vârste de cel puţin 12 ani, transmite Reuters.

Author: Andreea Bolocan marți 28 septembrie 2021 , 09:05

EMA evaluează rapelul cu vaccinul produs de Moderna doza a treia

EMA evaluează rapelul cu vaccinul produs de Moderna

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Evaluarea are loc la o săptămână după ce EMA a anunţat că vrea să decidă până la începutul lunii octombrie dacă să aprobe un rapel al vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

În timp ce autorităţile europene trebuie încă să aprobe rapelurile vaccinurilor pentru Covid-19, spre deosebire de autorităţile de reglementare din Statele Unite, creşterea numărului de cazuri le-ar putea determina să ia măsuri de precauţie suplimentare.

Citeste si: A început programarea în platformă pentru doza a treia de vaccin împotriva COVID-19

EMA vrea să demonstreze necesitatea dozelor de rapel

”Chiar dacă EMA şi ECDC (Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor) nu consideră că există o nevoie urgentă pentru administrarea rapelurilor la nivelul populaţiei generale, EMA evaluează cererea actuală pentru a se asigura că sunt disponibile dovezi care să susţină necesitatea altor doze”, a anunţat autoritatea de reglementare.

Cererea pentru vaccinul Moderna, numit Spikevax, a fost depusă de compania americană şi include rezultatele unui studiu care este în desfăşurare. De aseemena, multe ţări europene au decis să administreze doze rapel, chiar dacă există riscuri legale mai mari, întrucât acestea nu sunt aprobate de EMA.

Vaccinarea cu doza a treia

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunțul oficial făcut de Florin Cîțu! Când începe vaccinarea cu a treia doză şi în ce condiţii

România începe vaccinarea cu doza a treia

Marți, 28 septembrie 2021, România dă startul vaccinărilor cu cea de-a treia doză a vaccinului anti-COVID. Românii se vor imuniza a treia oară cu un vaccin de tip ARN Mesager.

”Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna. Cine este eligibil se vaccinează cu vaccin ARN Mesager. Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager.”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Dr. Andrei Baciu.

A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului îmbunătățește și împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial, spune, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si