Prima Casă 2021. Când începe și care vor fi condițiile de acordare a creditului "Noua Casă"

Prima Casă 2021. Noul program susținut prin credite guvernamentale se numește Noua Casă și condițiilele de acordare a creditului au rămas neschimbate în 2021 față de cele de anul trecut.

Author: Razvan Ilie luni 22 februarie 2021 , 17:26

noua casa 2021 prima casa
Ce tip de locuință îți poți cumpăra prin Programul Noua Casă 2021
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prima Casă 2021. Când începe și care vor fi condițiile de acordare a creditului Noua Casă 2021.  Peste 300.000 de familii, s-au mutat într-o locuința nouă printr-un credit garantat, de la lansarea programului Prima Casă în urmă cu mai mulți ani.

Programul Nouă Casă, continuator al programului Prima Casă, operaționalizat în partea a doua anului 2020, a contribuit la deblocarea creditului ipotecar prin facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Citeste si: Venituri neimpozabile 2021: ce fel de venituri sunt scutite de taxe anul acesta

Programul Noua Casă 2021, plafon total de 1,5 miliarde lei

Cele două programe, Prima Casă și Noua Casă, sunt responsabile de acordarea a 16.102 garanții, pentru credite de aproximativ 3,6 miliarde lei. De la data de 17 septembrie 2020, când a fost încărcată prima solicitare de garantare pe Noua Casă, au fost acordate 7.882 garanții, în valoare de 999,3 milioane lei, ce susțin finanțări în valoare de 1,95 miliarde de lei.

Noua Casă 2021. "Aceste cifre demonstrează că noul program este adaptat necesităților de locuire actuală și răspunde dorinței românilor de a avea acces la o locuința în proprietate, cu un confort sporit", spune conducerea Fondului Național de Garantare.

Noua Casă 2021. Programul este digitalizat prin utilizarea aplicației web-plafon și a semnăturii electronice și are un plafon total de garantare alocat în anul 2021 de 1,5 miliarde lei.

Citeste si: Anunț de ultima oră despre bugetul de stat. Când va fi votat de Guvern

Ce tip de locuință îți poți cumpăra prin Programul Noua Casă 2021

Noua Casă 2021. Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care are că obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Beneficiarii pot achiziționa în cadrul programului următoarele tipuri de locuințe:
a) locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

b) locuințe consolidate, destinate achiziționării, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

c) alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Garanțiile acordate în cadrul Programului sunt garanții în numele și în cont stat, iar procentul de garantare se aplică în funcție de categoria de locuință.  

Citeste si: Guvernul adoptă OUG pentru prelungirea măsurilor de susţinere a mediului de afaceri

Care sunt plafoanele maxime ale garanțiilor în Nouă Casă 2021

Plafoane Maxime ale Garanțiilor:
1) Garanție în nume și cont stat de până la 60% pentru creditele pentru locuințe noi, de până la 140.000 de mii de euro. Avansul solicitat beneficiarului în cazul acestor credite este de 15%;

2) Garanție în nume și cont stat de până la 50% pentru credite pentru locuințe noi de până la 70.000 de euro. Avansul solicitat beneficiarului în cazul acestor credite este de 5%;

3) Garanție în nume și cont stat de până la 50% pentru credite pentru locuințe vechi de până la 70.000 euro. Avansul solicitat beneficiarului în cazul acestor credite este de 5%.

noua casa 2021
Cele două programe, Prima Casă și Noua Casă, sunt responsabile de acordarea a 16.102 garanții, pentru credite de aproximativ 3,6 miliarde lei.

Noua Casă. Care sunt condițiile de eligibilitate în 2021

Beneficiarii Programului pot fi persoane fizice ce îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuința, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuința, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafața utilă mai mică de 50 mp;

b) achiziționează în cadrul Programului o singură locuința, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condițiile legi;

c) are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si