Mai sunt sau nu obligatorii asigurările de locuințe în 2021?

Mai sunt sau nu obligatorii asigurările de locuințe în 2021? Răspunsul la această întrebare este previzibil: desigur că asigurarea obligatorie de locuință trebuie încheiată și în 2021, nimic nu s-a schimbat în legislație în acest sens.

vineri 05 februarie 2021 , 16:20

asigurari locuinta 2021
Asigurări locuință 2021. Prețul asigurării obligatorii PAD este același, indiferent de unde o achiziționezi - 10 sau 20 de euro pe an, în funcție de tipul de locuință.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai sunt sau nu obligatorii asigurările de locuințe în 2021? Asigurarea obligatorie a locuințelor (PSD) este reglementată de Legea 260/2008 și normele de punere în aplicare emise de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Asigurări de locuințe 2021. Societatea de asigurare care preia riscurile și răspunderile asumate în această formă de asigurare este PAID, Pool-ului de Asigurare împotrivă Dezastrelor Naturale.  

Citeste si: Cum să întreții o centrală termică la bloc. Orice greșeală te poate costa scump!

Asigurări de locuințe 2021. Chiar dacă asigurare obligatorie de tip PAD este mai mult decât o necesitate, fiind stipulată legislativ, este la latitudinea ta ce firmă de asigurări alegi pentru emiterea acestui tip de poliță, prețul fiind același, indiferent de unde o achiziționezi.

Asigurări de locuințe 2021. Cât costă asigurarea obligatorie a locuințelor (PSD)

Asigurări de locuințe 2021. În cadrul acestei forme de asigurare (PAD) sunt cuprinse toate clădirile cu destinația de locuința: locuința de serviciu, locuința socială, locuința de intervenție (cazare personal), locuința de necesitate (destinată cazării temporare), locuința de protocol, casă de vacanță.

Locuințele sunt clasificate conform Legii 260/2008, după cum urmează:
Locuința tip A – construcția cu structură de rezistentă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exterior din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte material rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic, pentru care sumă asigurată este 20.000 euro;
Locuința tip B – construcția cu pereți exterior din cărămidă nearsa sau din orice alte material nesupuse unui tratament termic și/sau chimic, pentru care sumă asigurată este 10.000 euro.

Prima

de asigurare (echivalent în lei la cursul BNR din ziua plătii):
20 Eur pentru fiecare locuința tip A;
10 Eur pentru fiecare locuința tip B. 

Citeste si: Cum se obține de la primărie o autorizație de construcție și ce documente sunt necesare

Asigurări de locuințe 2021. Ce riscuri sunt acoperite de polița PAD

RISCURILE acoperite prin polița obligatorie a locuințelor (PAD) sunt cele aferente dezastrelor naturale, respectiv:

- Cutremur (mișcare seismică bruscă a scoarței terestre orizontală, vertical

și/sau de torsiune, datorată unui dezechilibru fizic produs în interiorul acesteia, având origine tectonică, vulcanica sau de prăbușire);

-Inundații (acoperirea unei porțiuni de uscat cu apa că urmare a revărsării peste marginile cursurilor sau bazinelor de apa, a ruperii digurilor sau malurilor, a îngustării bruște a cursului sau a unor precipitații abundente);

- Alunecări de teren (mișcare lînă a terenului cauzată de mișcări tectonice sau de eroziune naturală).


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, ANUNT de ultima ora la Survivor Romania 2021! Inca un concurent este... Daniel Pavel, ANUNT de ultima ora la Survivor Romania 2021! Inca un concurent este eliminat din competitie:"Sa nu zici ca-s eu ca innebunesc!" Cine va pleca acasa?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS... Educația sexuală nu se face în școli, dar copiii primesc „sfaturi“ de la preoți! ÎPS Teodosie combate „păcatul masturbării“ cu 100 de mătănii.
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si