Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022 a ajuns în faza semifinalelor competiţiei, în care sunt programate partidele Argentina- Croaţia (3-0) şi Franţa- Maroc (miercuri).

UPDATE. La finalul unui meci cu ritm alert, Argentina a învins Croația cu 3-0 după golurile marcate de Alvarez (39', 69') și Messi (penalty 34', în urma unui fault comis de portarul Livakovic).

Citește și: Ronaldo a ales cel mai bun jucător de la Cupa Mondială din Qatar 2022. Nu este Messi

Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022. Argentina și-a luat revanșa pentru înfrângerea cu 3-0 în fața Croației, în faza grupelor de la anteriorul Campionat Mondial, cel din Rusia, 2018. 

Meciurile din faza semifinalelor și finalelor de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022 se vor disputa cu o minge total nouă, denumită "Visul", care are și un cip incorporat. 

Citește și: Cupa Mondială: Duelul mult așteptat: Messi versus Modric, în prima semifinală care are loc marţi

Potrivit Mirror, FIFA a schimbat mingea meciurilor din Cupa Mondială din Qatar spre sfârșitul turneului din acest an, în faza semifinalelor și finalei.

"Călătoria", înlocuită cu "Visul" la Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022

Cupa Mondială de fotbal din Qatar 2022.  Mingea Al Rihla a fost folosită pentru faza grupelor, optimile de finală și sferturile de finală, dar a fost înlocuită cu Al Hilm pentru ultimele patru jocuri ale competiției, inclusiv play-off-ul pentru locul trei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ambele mingi sunt fabricate de Adidas și au nume arabe, Al Rihla înseamnă „Călătoria” și Al Hilm semnifică „Visul”. 

În meciul primei zile, Argentina- Croația, se întâlnesc față în față doi dintre cei mai importanți fotbaliști din ultimul deceniu: Lionel Messi și Luka Modric.

Prima finalistă la Cupa Mondială din Qatar 2022

Cupa Mondială din Qatar 2022. Modric vs Messi

[Sursa foto: Twitter]

Ce informații aduce mingea cu cip la Cupa Mondială

FIFA a insistat că tehnologia „Connected Ball” a ajutat arbitrii să ia decizii mai rapide și mai precise. Este capabilă să ofere oficialilor VAR date instantanee și, de asemenea, ajută la utilizarea sistemului semi-automat de offside.

Directorul de tehnologie și inovație fotbalistică la FIFA, Johannes Holzmuller, a salutat tehnologia „Connected Ball” și a insistat că aceasta poate ajuta la „deblocarea unor noi perspective” atât pentru suporteri, cât și pentru oficialii de meci.

„Odată cu dezvoltarea tehnologiei cu minge conectată, Adidas a făcut posibil ca un nivel important suplimentar de informații să fie disponibil pentru oficialii meciului video”, a spus Holzmüller.

cupa mondiala qatar 2022

Prima finalistă la Cupa Mondială din Qatar 2022. Mingea FIFA cu cip face diferența

[Sursa foto: Twitter]

Mircea Lucescu vede o finală Argentina- Franța la Cupa Mondială din Qatar 2022

Antrenorul Mircea Lucescu a afirmat, marţi, la Gala Sportului Dinamovist, că Marocul şi Croaţia şi-au atins limitele la Cupa Mondială de fotbal din Qatar şi mizează pe o finală între Argentina şi Franţa.

"Cred că deja Marocul a atins maximum, ca şi Croaţia. Eu văd o finală Argentina- Franţa, dar în fotbal totul este posibil", a spus antrenorul echipei Dinamo Kiev.

Tehnicianul s-a arătat impresionat de comportamentul echipelor mici la Cupa Mondială din Qatar.

Echipele mici, o surpriză plăcută la Cupa Mondială din Qatar 2022

"M-a impresionat modul în care echipele mici s-au pregătit pentru acest Mondial. O surpriză extraordinară, ceea ce a demonstrat că se echilibrează valorile într-adevăr pe întreg mapamondul. Toată lumea ştie ce trebuie să facă, cum să pregătească jucătorii, şi-au făcut academii, au dus jucători în campionatele puternice la o vârstă fragedă şi atunci când se strâng la echipa naţională formează un grup extrem de omogen şi de puternic, foarte motivaţi pentru a face performanţă".

"Vedeţi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Statele Unite şi Canada, toate au demonstrat că meritau să fie la acest Mondial", a completat Lucescu.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Întrebat dacă naţionalei României ar trebui să-i fie teamă de Elveţia în preliminariile Campionatului European, Lucescu a spus:

"Da, cum să nu? Este o ţară care a ştiut cum să îşi construiască viitorul în fotbal, a investit foarte mult în juniori, în tineret. Cu aceeaşi formaţie au câştigat şi la juniori şi la tineret, cu aceeaşi formaţie s-au dus mai departe şi în acelaşi timp au şi jucători de origine străină. Pentru că trebuie să ţinem cont şi de lucrul ăsta. Nu sunt doar elveţieni, mai mult de jumătate sunt străini".

Argentina- Croația, în imagini


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si