A fost lansată o nouă companie aeriană, special concepută pentru câini. Avionul cu căței la bord este programat să decoleze pentru prima dată, informează IFL Science.

Citește și: VIDEO Și-a amenințat vecinii din cauza zgomotului produs de câini. Scandalul monstru, care se putea transforma într-o tragedie, a ajuns viral

Bark Air – care le permite cățeilor să stea pe scaune și să se plimbe prin cabină – își va efectua călătoria inaugurală de la New York la Los Angeles în cursul zilei de vineri, 24 mai 2024.

Zborul va fi operat de compania de animale de companie Bark, iar biletele s-au epuizat rapid.

Toate cele zece bilete disponibile au fost rezervate de proprietari unor câini care fac globe-trotter.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Primul zbor doar cu căței

Primul zbor doar cu căței - la Bark Air

[Sursa foto: Facebook]

De ce a fost nevoie de "avionul pentru căței"

Potrivit unui comunicat al Bark Air, serviciul a fost conceput pentru a minimiza stresul experimentat de animalele de companie atunci când zboară și își propune să ofere echivalentul canin al călătoriilor la clasa întâi.

„Prea des, câinilor li se refuză călătoria, sunt ținți într-o geantă de mână sau suportă stresul de a zbura în zona de marfă și bagaje”, a

transmis compania.

Primul zbor doar cu căței

Primul zbor doar cu căței

[Sursa foto: Facebook]

"Am călătorit ca un câine, într-o ladă din cala avionului"

Pentru a evidenția dificultățile cu care se confruntă animalele de companie când călătoresc cu stăpânii lor, CEO-ul companiei, Matt Meeker, a făcut un experiment inedit.

El a călătorit ca un câine din Florida la New York, petrecând întregul zbor de patru ore într-o ladă din cala avionului.

CEO-ul companiei, Matt Meeker

CEO-ul companiei, Matt Meeker, în lada de căței

[Sursa foto: Facebook]

Zborul de vineri reprezintă, prin urmare, „prima experiență de călătorie cu avionul din lume, concepută special pentru câini, împreună cu însoțitorii lor umani, permițându-le să călătorească împreună confortabil și convenabil”.

Compania aeriană spune că pasagerii cu blănuță vor fi scutiți de stresul de a sta la coadă la securitate și la îmbarcare, ci vor trece rapid printr-un proces de screening care durează doar „minute”.

Cât costă un zbor pentru căței?

Noua companie aeriană de tip „dogs first” are prețuri piperate pentru proprietarii de căței.

Cei care vor să călătorească împreună cu cățeii lor de la New York la Los Angeles plătesc 6.000 de dolari, iar un drum dus-întors New York-Londra costă 8.000 de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si