
1 din 2 | Decizie cu privire la vaccinul AstraZeneca, amânată. Oficialul companiei a spus că ”vom avea mai multă claritate înainte de sfârşitul anului”.

2 din 2 | AstraZeneca, anunț cu privire la viitorul vaccinului său anti-COVID
AstraZeneca îşi analizează opţiunile pentru viitorul vaccinului său pentru Covid-19 şi se aşteaptă să aibă mai multă claritate până la sfârşitul anului 2021, a declarat joi vicepreşedintele executiv al diviziei pentru biofarmaceutice, Ruud Dobber.
Evaluarea viitorului vaccinului are loc după o serie de evenimente negative care au avut pe parcursul eforturilor de producţie de vaccin anti-COVID ale companiei. Potrivit reprezentanţilor AstraZeneca, este prea devreme să se spună care va fi decizia.
Citeste si: Câți români s-au vaccinat împotriva coronavirusului în ultima zi
"Este o afacere durabilă?” Dubii cu privire la producția de vaccinuri
AstraZeneca a fost de acord să colaboreze cu Universitatea din Oxford pentru vaccinul său împotriva Covid-19, anul trecut, în pofida faptului că nu a avut experienţă prealabilă în domeniu, asumându-şi proiectul cu angajamentul de a nu face profit în timpul pandemiei de coronavirus.
Potrivit Reuters, în timp ce un acord de 39 de miliarde de dolari pentru a cumpăra firma producăătoare de medicamente rare Alexion este mult mai integrat în strategia de afaceri a companiei, vaccinul pentru Covid-19 a devenit rapid faţa publică a eforturilor companiei în timpul pandemiei de coronavirus.
Citeste si: Țara care nu mai primește turiști fără pașaport Covid, începând din acest weekend
"Un grup mic de oameni subordonaţi directorului pentru cercetare Mene Pangalos şi cu mine ne gândim: este o afacere durabilă?”, a spus Dobber, referindu-se la afacerea cu vaccinuri.
"Trebuie să purtăm această discuţie cu echipa noastră executivă superioară şi apoi cu consiliul de administraţie al AstraZeneca.
Explorăm diferite opţiuni, dar este mult prea devreme în această etapă pentru a concluziona" a adăugat Dobber, conform Agerpres.Oficialul AstraZeneca a mai spus că ”vom avea mai multă claritate înainte de sfârşitul anului”.
Citeste si: Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia a trecut în scenariul roșu
CNCAV, anunț important cu privire la sindromul de tromboză după vaccinarea cu serul AstraZeneca
Joi, 29 iulie 2021, Comitetul de Coordonare a Vaccinării a transmis faptul că sindromul de tromboză asociat cu trombocitopenie este o reacţie adversă extrem de rară după vaccinarea cu serul AstraZeneca.
Se pare că la nivel global au fost raportate doar 13 cazuri de tromboze, apărute până în 14 zile după doza 2. Autorităţile transmis, însă, că beneficiile vaccinării depăşesc riscurile şi se recomandă în continuare efectuarea rapelului cu AstraZeneca.
”În urma raportărilor privind reacţia adversă extrem de rară- sindromul de tromboză asociat cu trombocitopenie (STT)- după vaccinare cu Vaxzevria (AstraZeneca), compania producătoare a continuat colectarea şi analizarea datelor din sistemele de farmacovigilenţă, conform cerinţelor organismelor de reglementare. În baza de date deţinută de compania AstraZeneca (global safety database) au fost raportate la nivel global, până la 30.04.2021, 13 cazuri de sindrom de tromboză asociat cu trombocitopenie, apărute până în 14 zile de la administrarea cele de a doua doze, la persoane cu vârsta cuprinsă între 45-85 ani”, a transmis, joi, CNCAV.
Potrivit sursei citate, simptomele pot varia şi includ adesea: dificultăţi de respiraţie; durere în piept; umflarea picioarelor; durere abdominală puternică şi persistentă; dureri de cap persistente; vedere înceţoşată; pete mici de sânge sub piele, la distanţă de locul administrării vaccinului.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.