Prima zi de școală dă bătăi părinților angajați. Trei din zece angajatori le acordă liber fără nicio problemă

Începutul anuluui școlar aduce după el prilejul de a fi însoțit de părinți la festivitatea de deschidere. Prima zi de școală însă, dă bătăi de cap părinților angajați. Trei din zece angajatori le acordă liber fără nicio problemă, însă ce facem cu majoritatea adulților care nu pot fi alături de micuții lor?

joi 05 septembrie 2019 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Opt din zece angajaţi care sunt părinţi intenţionează să lipsească de la serviciu pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar alături de copiii lor, iar aproape jumătate dintre aceştia sunt nevoiţi să-şi ia o zi de concediu, fiindcă nu toţi angajatorii le permit să lipsească cu această ocazie, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, transmise joi.

Cei mai mulţi dintre angajaţi, respectiv 43%, spun că se vor înţelege cu şeful direct pentru a lipsi câteva ore, însă 39% spun că sunt nevoiţi să-şi ia o zi de concediu pentru a putea participa la festivitatea de deschidere a anului şcolar alături de copilul lor. Dacă 6,5% dintre respondenţi nu au luat încă nicio decizie, ceilalţi 11,5% vor merge la serviciu ca într-o zi obişnuită şi nu vor participa deloc la începutul de an, potrivit sondajului.

Citeste si: Momentele tensionate prin care a trecut Andreea Marin

„Aceasta în condiţiile în care doar trei din zece respondenţi afirmă că angajatorul le acordă fără nicio problemă o zi sau câteva ore libere tuturor angajaţilor care vor să-şi însoţească copiii la festivitatea de deschidere a noului an şcolar. Alţi trei din zece salariaţi spun că şefii le acordă liber, fie şi pentru câteva ore, doar angajaţilor care pot lipsi fără să afecteze activitatea companiei”, se arată în comunicat.

Citeste si: Prietena Luizei Melencu a publicat ultimul filmuleț cu adolescenta în viață. Imaginile sunt de-a dreptul emoționante

De partea cealaltă, un sfert dintre angajaţi nu primesc deloc susţinere din partea şefilor, fiindcă aceştia din urmă consideră că începutul de an şcolar nu este un motiv suficient de important pentru a acorda nici măcar câteva ore libere angajaţilor aflaţi în această situaţie. Astfel, nu e de mirare că opt din zece respondenţi consideră că prima zi a noului an şcolar ar trebui declarată legal zi liberă pentru angajaţii care au copii la şcoală sau la grădiniţă.

Citeste si: VIDEO | Cine este românul erou care a murit în timpul asaltului din Kabul! Și-a dat viața pentru a-și salva colegii

„Chiar dacă se învoiesc de la serviciu, majoritatea angajaţilor care au copii nu îşi lasă treburile în seama colegilor. Astfel, aproape patru din zece spun că se ocupă personal de toate restanţele şi urgenţele când revin la birou, iar trei din zece îşi planifică activitatea pentru a termina din timp treburile importante, lăsând doar urgenţele în responsabilitatea altor colegi care nu au copii sau nu participă la deschiderea anului şcolar”, se arată în comunicat.

Circa 12% dintre respondenţi spun că sunt ajutaţi de colegi, care le preiau sarcinile curente, iar ei se ocupă doar de urgenţe, pe care încearcă să le rezolve prin telefon chiar la festivitatea de deschidere.

„Doar doi din zece afirmă că lasă toată treaba şi urgenţele în sarcina altor colegi, aşa că nu rămân lucruri nerezolvate la serviciu în absenţa lor. De regulă, după ce lipsesc de la serviciu pentru a participa la festivitatea de deschidere a noului an şcolar a copilului lor, angajaţii recuperează restanţele lucrând peste program, fie de la birou, fie chiar de acasă”, se arată în comunicat.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15 - 29 august 2019, pe un eşantion de 850 de utilizatori de internet.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si