Prima zi de școală. Mesajul lui Klaus Iohannis pentru elevi

Președintele Klaus Iohannis a transnmis luni dimineață un mesaj video cu ocazia începerii noului an școlar, el îndemnându-i pe elevi să poarte mască și să se spele pe mâini pentru a-și proteja părinții și bunicii.

Razvan Ilie, luni 14 septembrie 2020 , 08:41

klaus iohannis
Klaus Iohannis, mesaj pentru elevi în prima zi școală
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi”, le-a transmis elevilor, luni dimineață, în prima zi de școală, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a avut un mesaj și pentru cadrele didactice: ”Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute”.

Citeste si: Prima zi de școală în condiții de pandemie. Care este riscul cel mai mare

Prima zi de școală începe, luni 14 septembrie 2020, condiții de pandemie. Riscul cel mai mare constă în escaladarea numărului de cazuri de noi infecții de coronavirus în România, tocmai la momentul intrării în sezonul rece. Suprapunerea noului virus cu gripa sezonieră poate aduce probleme majore pentru pacienți și pentru sistemul medical.

Anul şcolar începe luni în condiţii speciale din cauza pandemiei de COVID-19, care adaugă noi probleme celor deja cunoscute din fiecare toamnă - lipsa manualelor, lipsa toaletelor, lipsa avizelor de funcţionare pentru unele dintre unităţile de învăţământ.

În prima zi de școală fiecare unitate școlară va funcționa după scenariul dat de către autorități, dar... în același timp, după propriile reguli, astfel încât peisajul dezolant este mult prea pestriţ. 

Prima zi de școală: 100.000 de copii ar urma să înveţe online  

În 12.423 de şcoli, elevii vor merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi adoptat scenariul hibrid de învăţare, iar în alte 262 de şcoli elevii vor învăţa exclusiv online. Dacă în 11 judeţe vor funcţiona scenariile verde sau galben, în Capitală nu se aplică scenariul verde, 607 unităţi de învăţământ fiind în scenariul galben, iar 29 în cel roşu.

În total, 100.000 de copii ar urma să înveţe online. Conform ministrului Educaţiei, 87% dintre elevi au laptopuri şi tablete personale sau primite de la autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, şcoli. Sute de cadre didactice sunt spitalizate sau în carantină, iar 147 vor să se pensioneze.

Cifrele sistemului de învățământ în prima zi de școală

Conform celor mai recente date, 12.423 unităţi funcţionează în scenariul verde, 4.915 unităţi în scenariul galben şi 262 de unităţi în scenariul roşu. Sunt 11 judeţe în care nu este nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu – Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana... Curs valutar BNR marți, 26 ianuarie 2021. Moneda europeana si dolarul incep saptamana in crestere fata de Leu!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc... Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"
monitorulcj.ro
Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu Zodiacul dragostei. Ce zodii formează cea mai bună relație de cuplu
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si