Primar din Vrancea, condamnat pentru conflict de interese în formă continuată

Primarul oraşului Mărăşeşti, judeţul Vrancea, a fost condamnat de Judecătoria Panciu pentru conflict de interese în formă continuată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

R.B., vineri 19 iulie 2019 , 11:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit sentinţei Judecătoriei Panciu, Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti,a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conflict de interese. Totodată, i s-a interzis dreptul de a fi ales şi va fi revocat din funcţie dacă sentinţa initţială va rămâne definitivă.

În plus, judecătorul a decis că timp de trei ani acesta nu mai poate fi ales în nicio funcţie publică şi nu are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Citeste si: Poliţist din Timiş aflat în misiune, înjunghiat în picior cu un cuţit

De asemenea, primarul va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la şcoala generală din Pufeşti sau la primăria pe care o conduce, timp de 90 de zile.

La începutul lunii iulie 2017, Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti, a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pentru un posibil conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, de la acea vreme, în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, Valerică Dorel Chitic a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre primărie şi SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, care au avantajat această societate comercială, unde Chitic deţine calitatea de asociat unic.

În opinia ANI, participarea lui Chitic a constat în semnarea unor ordonanţări la plată a unor ordine de plată aferente facturilor fiscale, precum şi semnarea expunerii de motive care a stat la baza adoptării unei hotărâri privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de

teren aparţinând domeniului privat al oraşului Mărăşeşti către SC Valerio Prestal SRL Mărăşeşti, în vederea amplasării unui spaţiu comercial.

Citeste si: Radu Mazăre, căsătorie în închisoare. Ce are în meniu Radu Mazăre, în ziua nunții

Totodată, a fost încheiat un contract de concesiune între Primăria oraşului Mărăşeşti şi SC Valerio Prestal SRL, căreia Primăria Mărăşeşti i-a achitat suma de 7.066 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a... Ce a aparut pe contul de socializare al lui Jador la cateva zile dupa ce Faimosul s-a accidentat grav la Survivor Romania 2021
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite.... Ce surpriză! Cine este, de fapt, tatăl lui Ruby? A făcut senzație la Chefi la cuțite. Cum se înțelege cu fiica lui
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si