Primar PSD din Teleorman, despre votul diasporei: "Sunt acolo, să stea acolo, să-şi aleagă acolo preşedintele!"

Primarul comunei Seaca, Lucian Călin, are o opinie categorică în ceea ce priveşte dreptul românilor din străinătate de a vota. Pe teritoriul comunei sale se află celebra Insulă Belina. Citeste mai mult: adev.ro/pu0j72

R.B., marți 02 iulie 2019 , 20:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lucian Călin, primarul PSD al comunei Seaca, judeţul Teleorman, a declarat pentru Recorder.ro că „la alegerile prezidenţiale ar trebui să aibe drept de vot cei care stă în ţară, cei care plătesc impozite aici, nu să ne aleagă cei din diaspora preşedintele. Sunt acolo, să stea acolo, să-şi aleagă acolo preşedintele!” Declaraţiile au fost făcute zilele trecute la Congresul PSD.

Conform proiectului de lege adoptat de Senat, votul în străinătate se va desfăşura pe parcursul a trei zile, iar alegătorii care au stat la coadă până la ora 21.00, când se închid secţiile de vot, vor putea să voteze până la ora 0.00.

Pe teritoriul comunei Seaca se află celebra insulă Belina, închiriată de societatea Tel Drum de la Consiliul Judeţean Teleorman. De altfel, această trecere a insulei în proprietatea CJ Teleorman face obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si