Primăria anunţă că maşinile parcate neregulamentar pe principalele artere ale Capitalei vor fi ridicate

Primăria Capitalei anunţă că maşinile parcate neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti vor fi ridicate începând cu data de 26 august.

Author: R.B. marți 20 august 2019 , 16:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Managementul Trasportului Bucureşti, va pune în aplicare, începând cu data de 26 august, prevederile Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar, aprobat prin HCGMB nr. 371/26.06.2019. Subliniem faptul că acest proiect vine în sprijinul fluidizării traficului din Capitală şi vizează strict acele vehicule care staţionează neregulamentar pe principalele artere din Bucureşti şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulanţe sau maşini de pompieri,

precum şi accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare. Procesul de ridicare a maşinilor va fi unul continuu, 24/24 ore”, transmite PMB.

Citeste si: O vecină a suspectului a sunat de două ori la 112 să raporteze o activitate dubioasă în noaptea de dinainte ca Alexandra să apeleze și ea la 112

Dispunerea ridicării vehiculelor staţionate neregulamentar se va face de către poliţişti rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, iar ridicarea se va face de către Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti, care îşi va desfăşura activitatea cu şase autospeciale de ridicare a maşinilor.

Maşinile parcate neregulamentar şi care au fost ridicate vor fi depozitate în spaţiile special amenajate din Bulevardul Timişoara nr. 161- 163, Sector 6 şi Bulevardul Metalurgiei nr. 69- 71 (str.Drumul Jilavei nr.113), Sector 4, care vor avea program de funcţionare 24/24 ore, astfel încât maşinile ridicate să poate fi eliberate la orice oră.

Ulterior, cetăţenii aflaţi în această situaţie vor putea sună gratuit la numerele de telefon 021/9544-Brigadă de Poliţie Rutieră sau 021/9752 -Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a afla în care dintre cele două spaţii se află autoturismele şi pentru a le putea recupera.

Citeste si: Tragedie! Ce s-a întâmplat cu o tânără care a absolvit liceul cu notă maximă! A fost găsită în mașină cu tatăl ei

Vehicululele vor fi înapoiate nunai proprietarului/ deţinătorului/ utilizatorului legal şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau de folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele pentru ridicarea şi transportul maşinilor vor fi:

-200+ 150= 350 de lei pentru vehiculele cu masă maximă autorizata de până la 5 tone inclusiv

-270+ 200= 470 de lei pentru vehiculele cu masă maximă autorizata de peste 5 tone


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si