Primaria Capitalei, buget de 1,1 miliarde euro in 2017. Firea: Vom aloca 11 mil. euro pentru parcari si 27 mil. euro pentru parcuri

Primaria Capitalei are, pentru 2017, un buget de 1,1 miliarde de euro, din aceasta suma 27 de milioane de euro fiind alocati pentru lucrari si reparatii in parcuri, 11 milioane de euro pentru crearea a peste 3.000 de locuri de parcare subterana si de tipul park&ride si sase milioane de euro pentru lucrarile la 36 de imobile cu risc seismic, a anuntat, joi, primarul general Gabriela Firea. De asemenea, vor fi alocati doua milioane de euro pentru pistele de biciclisti.

Author: V.P. joi 16 martie 2017 , 21:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Din bugetul total al Primariei Municipiului Bucuresti in valoare de 1,1 miliarde de euro, primarul general vrea sa investeasca 95 de milioane de euro in unitatile medicale din subordinea municipalitatii, din care 83 de milioane de euro din bugetul local si diferenta de la Ministerul Sanatatii, pentru plata salariilor din cabinetele medicale scolare, scrie news.ro.

Primaria va continua dotarea cu aparatura ultramoderna pentru toate cele 19 spitale ale municipalitatii, dar si pentru cabinetele scolare, având alocare de aproape 16 milioane de euro si 57 de milioane de euro pentru investitii.
 

In plus, Firea a precizat ca sunt prevazute in buget si sumele necesare pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan cu aproximativ 2.000 de paturi, o investitie de aproximativ 300 de milioane de euro.

"Avem sectii in spitalele actuale ale municipalitatii care sunt foarte aglomerate si este nevoie de construirea unui spital metropolitan ultramodern indeosebi pentru oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensiva, recuperare medicala mari arsi”, a subliniat Firea.

Primarul Capitalei a mai spus ca in buget au mai fost cuprinse sume pentru studiile de fezabilitate si ale documentatiilor de urbanism pentru constructia unor ansambluri de locuinte sociale de serviciu si pentru tineri, cu 12.000 de unitati locative, in prezent fiind derulate proceduri de analiza cost-beneficiu.

In ceea ce priveste scolile, cu toate ca acestea se afla in administrarea primariilor de sector, Primaria Capitalei va asigura 1,3 milioane de euro finantarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea a 42 de unitati de invatamânt si pentru extinderea altor 14.

Mai mult, vor fi alocati sase milioane de euro pentru expertize si dotari pentru obtinerea autorizatiilor ISU pentru scolile care nu au.

Citeste si: Mihaela și Robert au avut prima escapadă romantică. Cum a decurs prima lor întâlnire în afara casei:”Aș merge oriunde cu tine”- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni- wowbiz.ro

In ceea ce priveste regiile municipalitatii, la RATB au fost prevazuti 121 de milioane de euro, reprezentând subventia la transportul de calatori si 11 milioane de euro pentru investitii, la acestea adaugându-se 7 milioane de euro pentru Directia de Transporturi a primariei pentru achizitia celor 400 de autobuze, 100 de troleibuze si 100 de tramvaie.
 

Pentru RADET au fost alocati 125 de milioane de euro, 106 milioane de euro fiind subventia pentru energia transmisa populatiei si 19 milioane de euro investitii, potrivit primarului.

Firea a mai spus ca, pentru lucrarile de infrastructura in ceea ce priveste podurile, pasajele, parcarile si pistele de biciclete, a fost alocata suma de aproximativ 80 de milioane de euro, dând exemplu lucrarile de penetratie la Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti-Pitesti (37 de milioane de euro), finalizarea lucrarilor pe soseaua Pantelimon, inclunzând reabilitarea liniilor de tramvai (aproape 16 milioane de euro). Au mai fost alocate sume pentru continuarea lucrarilor la penetratia prelungirea Ghencea – Domnesti, strapungerea Buzesti – Berzei – Uranus si pentru modernizarea pasajului pietonal in Piata Eroii Revolutiei.

De asemenea, au fost alocati 11 milioane de euro pentru inceperea lucrarilor de proiectare si executie a 3.100 de locuri de parcare, atât subterane, cât si park&ride.

Primaria Capitalei va mai aloca anul acesta doua milioane de euro din cele 73 de milioane de euro necesare realizarii si amenajarii pistelor pentru biciclisti, Firea mentionând ca acest proiect este eligibil pentru obtinerea unor finantari nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Totodata, sapte milioane de euro vor fi investiti pentru deratizare, dezinsectie si tratamente fitosanitare, precum si pentru eficientizarea acestor activitati.

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

In ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic, Primaria Capitalei a alocat, in 2017, aproape sase milioane de euro, care vor fi folositi pentru lucrarile la 36 de imobile si pentru expertize tehnice in cazul altor imobile.

Pentru cele 11 parcuri aflate in administrarea primariei Capitalei au fost prevazuti 27 de milioane de euro, din care vor fi finantate inclusiv reparatiile pentru malurile lacului Herastrau, reparatia sistemului de irigatii din parcul Carol, la podul din Parcul Tineretului, precum si la toate locurile de joaca. Acesti bani vor fi folositi si pentru amplasarea unor aparate de fitness in aer liber.

De asemenea, toate cele 15 teatre din Bucuresti au bugetul marit in anul 2017 fata de anul precedent, totalul alocat fiinf de 53 de milioane de euro, mariri având si celelalte institutii cu activitate in zona culturala: ARCUB- 15,5 milioane de euro si CREART – 12,5 milioane de euro.

Primarul Capitalei a precizat ca vineri seara bugetul pe anul 2017 al PMB va fi incarcat complet pe site-ul primariei si va fi in dezbatere publica 15 zile, conform legii.

"Sunt convinsa ca vor exista amendamente, ceea ce este foarte bine, pentru ca aceasta este proiectia noastra, dar suntem deschisi imbunatatirii acestui buget, totul in beneficiul bucurestenilor”, a declarat Gabriela Firea.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si