Viceprimarul susține că aceasta ar putea fi soluția pentru problema mizeriei lăsată de păsări. Ciorile sunt o problemă nerezolvată de ani de zile în Parcul Cișmigiu.

Parcul Cișmigiu, survolat de păsări răpitoare special antrenate

Potrivit acestuia, în cadrul studiului ”Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental. 

„Testăm soluţii noi pentru un Cişmigiu curat.

După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cişmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluţii pentru a alunga păsările din parc. În cadrul studiului ‘Ciorile din Grădina Cişmigiu. Vecini cu aripi’, proiect câştigător în cadrul secţiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfăşurat o acţiune cu caracter experimental. Vrem să verificăm eficienţa metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile şi locurile de joacă cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop”, a scris viceprimarul, pe Facebook.

Citește și: Accident rutier grav în Timiș. Două victime, dintre care una inconştientă

El a menţionat că zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialişti să gonească populaţia de păsări ce revine zi de zi în Cişmigiu.

Vreau să mă asigur că oamenii îşi pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura şi de natură, dar şi de curăţenia pe care o aşteaptă”,

a mai spus Tomescu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Accident rutier grav în Timiș. Două victime, dintre care una inconştientă

Momentan, păsările răpitoare trebuie să se aclimatizeze, spune viceprimarul. Dacă experimentul va da roade, abia din primăvară s-ar putea vedea o schimbare în parcul Cișmigiu. 

Parada militară de 1 decembrie. La ce oră începe

Cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie 2022, va fi organizată o paradă militară.

Administrația Prezidențială a confirmat astăzi organizarea în București a paradei militare, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Citește și: Un bărbat din Vaslui a fost împușcat de polițiști după ce și-a atacat părinții cu un topor

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În fiecre an, pe data de 1 decembrie, este sărbătorită Ziua Națională a României. Această dată a fost stabilită prin lege. Evenimentul marchează cel mai important moment din istoria românilor: Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Regatul Român, în anul 1918.

Citește și: Incendiu devastator la un service auto: O maşină a ars în totalitate, iar alte 14 au fost afectate de temperatura ridicată şi de fum

Peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si