Primarul din Mogoşeşti-Siret s-a autosuspendat din PNL, fiind implicat într-un dosar în care este acuzat că a făcut sex cu două fete de 17 ani, în sediul Primăriei

Primarul localităţii ieşene Mogoşeşti-Siret, Damian Butnariu, a anunţat că se autosuspendă din PNL, fiind implicat într-un dosar în care este acuzat că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul Primăriei. El a spus că se autosuspendă "până când adevărul va ieşi la suprafaţă în acest caz", vechi de 13 ani.

K.B., vineri 17 ianuarie 2020 , 19:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Damian Butnariu, primarul PNL al localităţii ieşene Mogoşeşti-Siret, aflat la al patrulea mandat, a anunţat, vineri, pe Facebook că se autosuspendă din calitatea de membru al PNL, întrucât numele său apare într-un dosar în care este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu două minore în sediul primăriei din localitate.

"În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toţi cei care tânjesc la funcţia ta. M-am trezit astăzi, personaj principal într-o poveste, veche şi încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. (…) Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice şi înţeleg să mă pun la dispoziţia conducerii partidului în această situaţie şi rog să se ia act de dorinţa mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieşi la suprafaţă în acest caz", a precizat primarul Damian Butnariu.

PNL a anunţat că a luat act de decizia primarului.

Citeste si: Un bărbat de 54 de ani s-a tăiat la gât, cu un cuţit, pe o stradă din Cluj-Napoca. El era în evidenţele medicale ca bolnav psihic periculos

Ziarul de Iaşi scrie în ediţia de vineri că edilul localităţii ieşene Mogoşeşti-Siret, Damian Butnariu, a recunoscut în instanţă faptul că, în anul 2007, ar fi beneficiat de serviciile sexuale a două minore, de 17 ani, chiar în sediul Primăriei.

El ar fi plătit pentru acest serviciu 100 de lei unui traficant de carne vie din zona municipiului Paşcani.

Capul reţelei de traficanţi, Adrian Buturoi, a fost condamnat de instanţă la 15 ani de închisoare, sentinţa nefiind definitivă.

Citeste si: Scandal în lumea politică după ce primarul unei comune din Iași a cumpărat cu 100 de lei o elevă minoră răpită de un proxenet

Potrivit jurnaliştilor de la Ziarul de Iaşi, în toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe o tânără să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. În autoturism se mai aflau o tânără de 17 ani şi un alt bărbat. Adrian Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, "unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“.

Citeste si: VIDEO | Matteo Politi se lansează în muzică: „Pentru mine a fost un an cu foarte multe probleme”

"Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

Sentinţa nu este definitivă, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Iaşi.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si