VIDEO | Primele cărţi de identitate electronice, eliberate la Cluj-Napoca

Noile cărți de identitate cu cip din România vor fi eliberate, astăzi, la Cluj-Napoca. Acest proiect a fost iniţiat la începutul lunii august, dar în scurt timp s-ar putea extinde la nivel naţional.

Author: Alina Raducu miercuri 08 septembrie 2021 , 11:08

Primele cărţi de identitate electronice, eliberate la Cluj-Napoca
Primele cărţi de identitate electronice, eliberate la Cluj-Napoca[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Încă de astăzi, de la ora 09:00 a început procedura eliberării primelor 100 de noi cărţi de identitate din totalul celor 5.000, care fac parte din acest proiect pilot care a fost lansat la începutul lunii august în Cluj-Napoca.

Astfel, în doar o săptămână, peste 100 de clujeni şi-au depus actele pentru noile buletine. Totodată, timpul de eliberare a unei cărți de identitate electronice este de aproximativ o lună.

Noile cărţi de identitate electronice vor fi eliberate la Cluj-Napoca

Noile buletine electronice au dimensiunea unui card bancar, iar în plus față de informaţiile actualele buletine vor avea şi un cip pe care vor fi stocate două amprente digitale şi o amprentă facială. Mai mult, vor exista și alte elemente de siguranţă care se regăsesc şi pe cărţile de identitate din alte ţări europene. Şi asta pentru că, spun poliţiştii, buletinele clasice româneşti sunt cel mai uşor de falsificat.

Citeste si: Florin Cîţu anunță că a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni

De asemenea, românii vor putea opta şi pentru noi buletine fără cip, tot de dimensiunea unui card bancar, însă nu le vor putea folosi şi pentru a ieşi din ţară. Astfel, pentru a putea ieşi din ţară vor avea nevoie de un paşaport care va avea un cip. Iar timp de câteva luni, aceste buletine vor fi eliberate doar la Cluj-Napoca, însă mai apoi proiectul va fi extins la nivel naţional. Până în anul 2031, toate cărţile de identitate din România vor fi înlocuite.

Citeste si: VIDEO| Aproape jumătate dintre români riscă să nu-și mai poată plăti facturile la iarnă! Costurile la gaze şi energie electrică se vor dubla 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si