VIDEO | Aproape jumătate dintre români riscă să nu-și mai poată plăti facturile la iarnă! Costurile la gaze şi energie electrică se vor dubla 

Cei mai mulţi dintre noi vom fi nevoiţi să renunţăm la alte lucruri pentru a ne achita dările către companiile de energie. Deşi guvernanţii au promis ajutor financiar pentru cei mulţi dintre noi, doar categoriile vulnerabile vor primi o compensare pentru a-şi plăti facturile

Author: M.A. marți 07 septembrie 2021 , 17:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O jumătate de Românie aruncată în frig, cu buzunarele goale. În fața veştii că facturile la gaze se vor dubla, oamenii își strigă neputința.

„- Mă ia cu groază cand ma gandesc... n-am nicio putere.

- Aveți la cine să apelați?

- La cine să apelez, la copii, ce să apelez că nu au nici ei...”

Citeste si: VIDEO| Factură uriașă de 739.000 de lei la electricitate, deși nimeni nu locuiește acolo

Facturi duble în această iarnă

Iar scumpirile nu se opresc aici. Și la curent vom avea facturi mai mari. Aproape duble. Cât privește gazele, cei care nu au încheiat un contract pe piaţa concurenţială până în luna iulie, vor plăti cu mai mult de o treime din noiembrie.

Mai sunt însă şi alte motive...

„Eventuale fie speculații în piață, fie lipsa datelor necesare care fac ca oamenii să vină cu astfel de facturi mărite. (...) 
4 din 10 români există posibilitatea ca iarna aceasta să intre în sărăcie energetică”, a spus Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, pentru Știrile Kanal D. 

Citeste si: VIDEO| Problema facturilor la gaze și electricitate care au explodat provoacă disperare printre consumatori

Guvernul are în vedere compensarea facturilor la electricitate

În tot acest haos al scumpirilor, statul a promis o așa-numită „lege a consumatorului vulnerabil”- care ar trebui să compenseze plata facturilor pentru cei mai vulnerabili dintre români. Puţin peste o jumătate de milion de familii.

„Primesc 100% din factură, de exemplu dacă au venituri mai mici, până în 200 de lei Și apoi acest procent tinde să scadă până la cuantumul maximal în care sprijinul este în cuantum de 10%.”,  a spus deputatul USR-PLUS Oana Țoiu. 

Până să aflăm ce ne rezervă toamna, este bine să știm că ne putem reduce consumul cu până la 20% dacă aplicăm niște trucuri simple și ieftine.

Citeste si: De ce e important să alegi cu atenție furnizorul de energie electrică și gaz pe piața liberă?

Aproape jumătate dintre români nu şi-au încheiat în luna iulie contracte pe piaţa concurenţială nici la gaze, nici la energie electrică. Ei vor avea parte de cea mai mare scumpire la facturi în această iarnă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si