Suspectul atacului a postat imagini pe Instagram cu o armă de foc și un cuțit, afirmându-și afilierea la grupul terorist. Ucigașul a postat mai multe poze cu el pe rețeaua de socializare și, printre altele, un jurământ către șeful formației Stat Islamic.

Bărbatul avea două arme în mână care se potrivesc cu cele raportate în Viena, iar un alt lucru care a făcut evidentă afilierea la grupul terorist a fost scrierea cu gloanțe a sloganului SI.

Publicația germană Bild a transmis că acest suspect ar fi și cel împușcat și ucis de autorități.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Gruparea teroristă Al-Qaida îl ameninţă pe Macron şi îndeamnă la uciderea oricui îl insultă pe profetul Mahomed

Citeste si: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cine intră de marți în carantină

Atac terorist în Viena 

Scene de groază pe străzile din Viena, luni seara. Ar fi vorba de mai mulți morți și răniți, potrivit primelor relatări ale presei austriece  care vorbesc despre o operațiune de poliție la scară largă în apropierea unei sinagogi din zona Schwedenplatzes.

UPDATE. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atactul terorist. „Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră. Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist. Nu ne vom lăsa intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele”, a scris Kurz pe Twitter. 

Radiodifuzorul public austriac ORF a raportat că o operațiune de poliție la scară largă era în desfășurare în apropierea sinagogii unde au fost trase mai multe focuri de armă.

La fața locului au fost raportate mai multe persoane rănite, dar și persoane decedate- inclusiv din rândul ofițerilor de poliție.

Ministrul de Interne descrie incidentul ca fiind „atac terorist”. „Credem că sunt mai mulți autori. Sunt mai mulți răniți, probabil și morți. Atacatorii au folosit puști. Atacul este în desfășurare”, a declarat ministrul austriac Karl Nehammer.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si