Două victime în două zile, acesta este bilanțul tragic a ultimelor zile de caniculă în județul Satu Mare. Joi, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, un al doilea sătmărean a decedat după ce a căzut ca secerat în fața blocului, informează PresaSM.ro.

Citeste si: România se află sub cod roșu de caniculă. Cum va fi vremea în Capitală

Potrivit presei locale, un bărbat în vârstă de circa 48 de ani și-a pierdut viața joi din cauza caniculei.

Totul s-a întâmplat în această dimineață în municipiul Satu Mare, pe strada Ostrovului, acolo unde vecinii l-au văzut pe bărbat cum a căzut, parcă secerat, la pâmânt, în fața blocului.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Oamenii au sunat rapid la serviciul unic de urgență 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, potrivit publicației Jurnalul de Satu Mare.

Salvatorii au încercat minute în șir să-l readucă la viață pe bărbat, dar din păcate au fost nevoiți să pronunțe decesul.

victima canicula

Deces pe fondul caniculei la Satu Mare

[Sursa foto: Jurnalul de Satu Mare, captura Facebook]

A doua victimă a valului de caniculă în Satu Mare

Incidentul vine după ce unul similar s-a înregistrat ieri, în localitatea Ardud.

Un bărbat de 68 de ani a murit pe stradă.

Sătmărenii au fost avertizați prin sistemul RO-Alert cu privire la temperaturile extreme. Pompierii au făcut apel la locuitorii județului să țină cont de măsurile de precauție și să fie atenți mai ales la copii și la persoanele vârstnice, aceștia fiind cei mai vulnerabili în fața caniculei.

Recomandările medicilor

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate din această perioadă, Ministerul Sănătății recomandă oamenilor să evite pe cât de mult posibil expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18.

Totodată, oamenii trebuie să consume cât mai multe lichide (între 1,5- 2 litri de lichide zilnic). Un pahar cu apă este recomandat a fi consumat la fiecare 15-20 de minute, chiar dacă nu avem senzația de sete.

Medicii ne îndeamnă să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, precum: pepenele galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, ele conținând o mare cantitate de apă. 

Pe timpul zilei este bine să facem dușuri cu apă călduță. Este recomandat să petrecem între 2-3 ore zilnic în spații care beneficiază de aer condiționat. Aparatul trebuie setat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si