Primii patru componenti ai echipei nationale de FIFA vor fi anuntati la Bucharest Gaming Week

Author: M.C.B. joi 06 decembrie 2018 , 09:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Romania va avea o echipa nationala de FIFA, unul dintre cele mai populare jocuri din lume, iar primii patru componenti din vor fi anuntati pe 9 decembrie, la finalul Bucharest Gaming Week. Evenimentul, care va avea loc intre 4 si 9 decembrie, este dedicat industriei de gaming si pasionatilor de jocuri din Romania.

Initiativa dezvoltarii unei echipe nationale de FIFA ii apartine Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Primii patru jucatori din echipa nationala de FIFA vor fi alesi in urma unui turneu offline de FIFA, care se va desfasura la Bucharest Gaming Week, pe 8 si 9 decembrie. Cei care se vor clasa pe primele patru locuri la finalul competitiei de FIFA vor deveni, automat, jucatori in echipa nationala de FIFA a Romaniei. Competitia se va desfasura in sistem „1 contra 1”, pe console PlayStation. Media Galaxy, una dintre cele mai mari companii din Romania de electrocasnice va participa activ in concursul de FIFA de la Bucharest Gaming Week si va pune la dispozitie organizatorilor turneului de FIFA urmatoarele:
- 14 TV -uri (zece cu diagonalele de 80 de centimetri si 4 cu diagonalele de 160 de centimetri);
- zece console PlayStation 4;
-

12 gamepaduri PlayStation 4;

Cei care vor fi desemnati cei mai buni jucatori vor fi rasplatiti din partea FRF cu televizoare, console, gadget pentru gaming, echipamente ale nationalei de fotbal a Romaniei si premii in bani, in valoare de 2.000 de euro.

Jucatorii care se vor intrece la competitia de FIFA de la Bucharest Gaming Week au fost alesi in urma rezultatelor obtinute la patru turnee de calificare online. Turneele respective au avut loc in perioada noiembrie- decembrie, pe ESL Play, cea mai mare platformă de jocuri online (eSports) la nivel mondial. Primii patru jucatori clasati pe primele patru locuri, la fiecare turneu de calificare, vor intra in competitia de FIFA de la Bucharest Gaming Week. Cei 16 jucatori de la turneul de FIFA din cadrul Bucharest Gaming Week trebuie sa aiba minimum 16 ani. Mirel Radoi, antrenorul echipei de fotbal U21 (cunoscuta si ca echipa nationala de tineret, formata din jucatori cu varste mai mici de 21 de ani) a Romaniei, va fi ambasadorul intrecerii de FIFA de la Bucharest Gaming Week, iar Razvan Burleanu, presedintele FRF, va participa la festivitatea de premiere. 

Ce se mai intampla la Bucharest Gaming Week 

Pe durata Bucharest Gaming Week vor avea loc diverse evenimente dedicate industriei de gaming din Romania:
- conferinte despre stadiul si oportunitatile domeniului de gaming;
- competitii de jocuri in anumite game puburi din Bucuresti;
- workshopuri de game design, pentru liceeni;
- expozitii de arta de gaming.

Evenimentele centrale se vor desfasura pe 8 si 9 decembrie, la Romexpo. Printre cele mai importante evenimente din 8 si 9 decembrie se numara si cele trei turnee de jocuri, in afara concursul de FIFA:
- Counter-Strike: Global Offensive Invitational (premii totale de 50.000 de euro);
- Southeast Europe Championship Counter-Strike: Global Offensive, Season VIII (premii totale de 5.000 de euro);
- marea finala pentru Liga Romaniei de PlayerUnknown’s Battlegrounds, sezonul al doilea.

Participantii la evenimentele centrale ale Bucharest Gaming Week vor putea se incerce mai multe jocuri: Counter Strike, Clash Royale, Fortnite, FIFA19, League of Legends, Playerunknown’s Battlegrounds, NBA2K19, Hearthstone, Battlefield V, Overwatch, Minecraft, Guitar Hero si Gran Turismo.

Printre participantii la Bucharest Gaming Week se vor afla unii dintre cei mai populari streameri si vloggeri din Romania, precum si reprezentantii celor mai mari producatori de gaming din Romania. Cifra de afaceri cumulata a tuturor dezvoltatorilor de jocuri de pe piata locala s-a ridicat la 632 de milioane de lei in 2017, conform unei analize realizate de organizatia Romanian Game Developers Association.

Marius Radu, organizator al Bucharest Business Week, a declarat intr-un interviu acordat FRF TV, canalul oficial de fotbal al FRF, ca spera ca evenimentul sa atraga, in total, circa 15.000 de vizitatori. Radu estimeaza ca in Romania sunt 6-7 milioane de jucatori de jocuri online. Dintre cele 6-7 milioane, Radu este este parere ca undeva la trei milioane sunt jucatori activi. Adica oameni care se joaca, macar o data pe saptamana, un joc online.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si