Este legală sau nu obligativitatea purtării măștii în exterior? Decizia ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, că obligativitatea purtării măștii în exterior pe teritoriul României, măsură decisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), este legală.

Author: Andreea Bolocan marți 05 ianuarie 2021 , 14:43

masca de protectie in exterior obligatorie seful DSU iccj raed arafat
Obligativitatea purtării măștii în exterior este legală sau nu?[Sursa foto: medlife.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti- Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal.

Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând: Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu. Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021”, este soluţia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Articolul 4 punctul 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020 privind prelungirea măsurii carantinei zonale pentru municipiul Constanţa prevedea obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Sesizarea a fost făcută de către o avocata de la Baroul Constanţa, Minodora Ion 

Citeste si: VIDEO- O nouă tulpină de coronavirus, mai contagioasă,posibil în țară

Procesul pe acest subiect a fost deschis după ce o avocată

de la Baroul Constanţa, Minodora Ion, a sesizat instanţa de judecată asupra acestui subiect.

Citeste si: VIDEO -Teodosie, din nou deasupra legii. Prelatul a oficiat fără mască

Victorie pentru DSU

"Pe scurt, vă spun că Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Dl Arafat nici măcar,, nu avea competenta de a stabili măsura obligării de a purta masca în spatii deschise, în absenta unui ordin comun al ministrului sănătăţii şi al min afacerilor interne care să prevadă aceasta obligaţie"  şi că

a încălcat unele prevederi legale cuprinse în acte normative de rang superior- Lg.55/ 2020 si HG 1065/2020.  Metaforic vorbind, am demonstrat  ca Arafat nu este Dumnezeu să decidă el când, cum şi cât putem respira...”, a scris Minodora Ion pe Facebook, în 28 decembrie, la câteva zile de la decizia Curţii de Apel Bucureşti.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Sarbatoare importanta, luni, 2 august 2021. Este praznuit un mare Sfant Mucenic,... Sarbatoare importanta, luni, 2 august 2021. Este praznuit un mare Sfant Mucenic, facator de minuni! Rugaciunea care se rosteste in perioada de post!
spotmedia.ro
Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat Stăpânii săraci ai unui pământ mult prea bogat
spotmedia.ro
Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine... Cum a reușit Clotilde Armand să ”deschidă porțile sortatorilor” de gunoi și la cine ajung banii plătiți de Primăria Sectorului 1
b1.ro
Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo,... Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si