Primul deces cauzat de gripă în Olt. 26 de persoane au fost confirmate cu gripă

Primul deces cauzat de gripă în județul Olt, în sezonul gripal 2022-2023, a fost înregistrat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Author: Diana Puiu marți 17 ianuarie 2023 , 15:07

Primul deces cauzat de gripă în Olt.  26 de persoane au fost confirmate cu gripă

Primul deces cauzat de gripă în Olt. 26 de persoane au fost confirmate cu gripă

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Numărul cazurilor de gripă raportate la DSP a fost 26 în ultima săptămână. Un număr de 101 cazuri au fost diagnosticate prin testare rapidă, iar alte 11 cazuri fiind testate prin metoda RT-PCR.

Pacientul care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Slatina avea 62 de ani.

Citește și: Diferența dintre COVID-19 și gripă. La ce simptome să fii atent

Virozele continuă să se manifeste, fiind raportate 1.168 cazuri de infecții respiratorii acute, iar 26 de pacienți au necesitat internarea.

Numărul de cazuri a crescut și în Timiș, în săptămâna 10.01.2023-17.01.2023. 287 de cazuri de gripă au fost raportate, iar 48 de persoane au necesitat internarea. Până acum, 3.750 de infecții respiratorii acute au fost raportate.

Citește și: VIDEO- Situație critică în spitalele din România. Unitățile sanitare lucrează la capacitate maximă, iar medicii sunt nevoiți să mai sisteze din internări

Situație critică în spitalele din România. Unitățile sanitare lucrează la capacitate maximă, iar medicii sunt nevoiți să mai sisteze din internări

În vreme de Ministerul Sănătății ne asigură că avem medicamente și că în spitale există suficiente paturi, ne apropiem vertiginos de vârful alertei epidemice de gripă.  Medicii fac față cu greu numărului imens de pacienți care se prezintă zilnic în stare gravă.

Citește și: VIDEO- Medicamentele se vând ca pâinea caldă pe internet. Medicii și farmaciștii trag un semnal de alarmă

  Gripa  este cea care aduce cei mai mulți bolnavi pe patul de spital, iar cele mai multe unități sanitare lucrează deja la capacitate maximă, astfel că medicii sunt nevoiți să sisteze internările în unele secții. 

Citește și: Vânzări record de teste rapide pentru Flurona. Românii sunt speriați de combinația mortală dintre gripă și Coronavirus

În plină stare de  alertă epidemică  si cu numai cateva zile inainte de varful epidemic al sezonului gripal spitalele fac față tot mai greu numarului mare de bolnavi care vin  la camerele de gardă cu simptome tot mai severe.

Citește și:  Alexandru Rafila, noi detalii despre creșterea cazurilor de gripă. Ce spune ministrul Sănătății despre bebelușul infectat cu flurona


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si