Cum arăta Prințul Phillip în tinerețe. La vârsta de 18 ani, soțul Reginei Elisabeta s-a înrolat în Marina Regală Britanică (FOTO)

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a fost un prinț chipeș care la vârsta de 18 ani s-a înrolat în Marina Regală Britanică. Imagini inedite din tinerețea Prințului.

Author: Georgiana Balaban vineri 16 aprilie 2021 , 19:07

printul-phillip-tanar
Prințul Philip pe când avea 14 luni.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe 9 aprilie 2021, Palatul Buckingham a anunțat decesul Prințului Philip. Ducele și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți timp de 70 de ani.

Prințul Philip s-a născut pe 10 iunie 1921.

El este din Corfu, Grecia. Pe 9 aprilie 2021, Prințul s-a stins din viață după o viață întreagă trăită în sânul familiei regale britanice.

printul-phillip-tanar
Prințul Philip la vârsta de 6 ani.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine moștenește tronul Marii Britanii după decesul Reginei Elisabeta

printul-phillip-tanar
Viața Prințului Philip.[Sursa foto: Facebook]

„Cu profundă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa regală prințul Philip, duce de Edinburgh. Alteța Sa regală a decedat în pace în această dimineață, la Castelul Windsor.”, au transmis reprezentanții Palatului Buckingham.

Povestea de viață a Prințului Philip

Familia Prințului Philip a luat drumul exilului pe când el avea doar câteva luni. În acea vreme monarhia greacă a fost abolită.

Apoi, Philip a ajuns în Regatul Unit la rudele din partea mamei sale. Acolo ducele Louis Mountbatten a devenit protectorul lui și a jucat un rol patern important pentru el.

printul-phillip-tanar
Philip - costumat pentru piesa de teatru Macbeth în 1936.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Legătura dintre Prințul Philip și Prințesa Diana. Ducele de Edinburgh era „consilierul matrimonial” al norei sale

printul-phillip-tanar
Soțul Reginei Elisabeta s-a înrolat în Marina Regală Britanică.[Sursa foto: Facebook]

printul-phillip-tanar
Familia Ducelui de Edinburgh.[Sursa foto: Facebook]

Philip a studiat în cadrul unei școli private din Scoția. În anul 1939 s-a înrolat la școala Marinei Regale Britanice din Dartmouth. Atunci a cunoscut-o pe principesa moștenitoare Elisabeta.

printul-phillip-tanar
Regina Elisabeta a II-a, Prințul Philip și fiul lor Prințul Charles.[Sursa foto: Facebook]

printul-phillip-tanar
Prințul Philip și soția sa, Regina Elisabeta a II-a.[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Prințul Harry va veni neînsoțit la înmormântarea bunicului său. Meghan Markle nu va fi prezentă

printul-phillip-tanar
Nunta Prințului Philip.[Sursa foto: Facebook]

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au decis să se căsătorească, în urmă cu 70 de ani. În acel timp, Philip a lăsat deoparte titlurile deținute și a fost numit Duce de Ediburgh, Earl of Merioneth și Baron Greenwich of Greenwich. Acest lucru a avut loc în dimineața zilei în care a fost și nunta regală. Mai exact pe 20 noiembrie 1947.

Citeste si: Prințul Harry, mesaj emoționant după moartea bunicului său, prințul Philip: „Ne va lipsi teribil de mult şi...”

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a au împreună patru copii. Ei sunt părinții lui: Charles, Prinț de Wales, care s-a născut în 1948, principesa Anne care este născută în 1950, Andrew, Duce de York, născut în 1960 și Edward, Earl of Wessex care s-a născut în 1964.

Soțul Reginei Elisabeta a II-a a decis să se retragă din viața publică în anul 2017.

Citeste si: Ce legătură de rudenie a fost între prințul Philip si regina Elisabeta?

Ducele de Edinburgh a petrecut 28 de zile în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața sa, în luna februarie. El a fost tratat după ce s-a simțit rău din cauza unei afecțiuni cardiace. Philip a stat internat în spitalul Regele Edward al VII-lea din centrul Londrei. Spitalizarea sa a avut loc pe 16 februarie 2021.

Prințul Philip va fi înmormântat în stil regal. Steagurile Union Jack vor fi coborâte în bernă în Marea Britanie. Slujba de înmormântare se va desfășura la Capela Saint George de la Castelul Windsor. De funeralii se ocupă Lordul Chamberlain, cel mai înalt ofițer al familiei regale. Prințul Philip va fi înmormântat, mâine, 17 aprilie 2021.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si