În urma secvențierii unui nou lot de 94 de probe, toate acestea au fost identificate cu tulpina Omicron, iar în cazul a trei dintre ele a fost identificată subvarianta BA.2 a noii tulpini.

Citeste si: O româncă cu Covid-19 a murit în Italia. Aceasta a refuzat tratamentul

Tulpina Omicron, identificată în aproape toate cazurile de probe

“Deşi această nouă subvariantă este în atenţia unui număr tot mai mare de ţări şi chiar a devenit dominantă în Danemarca sau câteva regiuni din India, în România pare să aibă o

evoluţie lentă, cel puţin acest lucru se observă pe loturile noastre de studiu în acest moment. Astfel, dacă în urmă cu 2 săptămâni am identificat 2 cazur i, pe lotul studiat în această săptămână am identificat 3 cazuri cu subvarinta BA.2. Următoarele 2 săptămâni vor fi foarte importante, iar dacă ritmul de răspândire a noii variante se va păstra în aceiaşi parametri, atunci sunt şase mari ca traiectoria prognozată de către autorităţi cu privire la evoluţia valului 5 să rămână în vigoare”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi doctor în ştiinţe medicale, coordonatorul studiului de secvenţiere realizat de MedLife.

Așa cum arată și datele obținute în urma studiului, explozia numărului de cazuri cu Covid-19 a fost determinată și explozia numărului de cazuri tulpina Omicron.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Citeste si: Nouă focare de COVID-19 au fost închise în ultimele 24 de ore, în Timiș. Alte 19 rămân focare active

Numărul mare de cazuri Covid-19 se cauzează numărul mare de infectări cu tulpina Omicron

“Dacă ne raportăm la varianta iniţială Omicron, BA.1, dată fiind dinamica din ultima perioadă, cel mai probabil că ne apropiem de vârful acestui val.

Totodată, până în luna martie ne dorim să avem o perspectivă cât mai clară a numărului de români trecuţi prin infecţie cu virusul SARS-CoV-2. Este cunoscut faptul că România a testat mai puţin decât alte ţări din nordul şi vestul Europei, aşadar ne aşteptăm ca numărul persoanelor trecute prin boală să fie mult mai mare decât cel raportat oficial. Noul studiu MedLife va măsura, cu o marjă de eroare de +-5%, câţi dintre locuitorii României au trecut sau vor trece prin boală”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 8 februarie. Număr uriaș de decese în 24 de ore. Rata de infectare, un nou record în Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si