Joi dimineață, procurorii DNA au venit la Primăria Capitalei pentru a ridica mai multe acte care au legătură cu angajările din instituție. Potrivit informațiilor G4Media, decinderea procurorilor nu ar avea legătură cu greva declanșată de STB, ci cu concursurile de angajare gestionate de direcția de resurse umane din Primăria Capitalei.

Citeste si: Grevă STB 20 ianuarie 2022. Angajații protestează. Traficul din București, paralizat. Primarul Nicușor Dan intervine

Nicușor Dan: Procurorii au venit să ridice acte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a organizat joi dimineața o conferință de presă pe tema grevei șoferilor de la STB. Întrebat de jurnaliști cu privire la acțiunea procurorilor DNA, Nicușor Dan a confirmat informația, dar a spus că nu știe care este motivul exact al perchezițiilor.

"Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente", a declarat Nicușor Dan în timpul conferinței de presă. 

Citeste si: Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că vor fi introduse trei noi linii STB în zona centrală a Capitalei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Potrivit surselor Antena 3, ar fi fost ridicate mai multe documente chiar din cabinetul lui Nicușor Dan. Din primele informații, perchezițiile ar avea legătură cu angajările fictive din instituție, presupuse a fi comise în ultima perioadă de timp.

Nu este exclus ca în această după amiază, mai multe persoane din cadrul departamentului Resurse Umane al Primăriei Capitalei să fie citate la DNA pentru a da explicații. Ar fi vorba de zeci de angajări fictive făcute în cadrul instituției, arată sursa citată. 

Reacția lui Nicușor Dan în cazul grevei de la STB

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a făcut joi dimineața declarații de presă cu privire la greva șoferilor de la STB. Este o grevă ilegală, nu este o grevă spontană, spune primarul general. 

"Este o acțiune foarte gravă care afectează bucureștenii din toate categoriile, copiii care merg la școală, oameni care merg la serviciu, pensionarii care au nevoie de servicii medicale. Este o grevă ilegală, din multe motive. Suntem în stare de alertă și în această stare de alertă nu se fac greve. Chiar dacă nu am fi în stare de alertă, există obligația legală să fie asigurată o activitate de o treime", a declarat primarul general într-o declarație de presă.

Citeste si: Metrorex, anunț de ultim moment despre programul la metrou în ziua grevei STB

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Nicușor Dan a mai spus că acțiunea în instanță este depusă la Judecătoria București de către STB și că această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

"Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă, ci este orchestrează de sindicatul reprezentativ.

Avem scrise plângerile penale împotriva liderilor de sindicat. Este o grevă politică, avem dovezile. Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestei manipulări cu substrat politic. Fac apel la șoferi să reia activitatea. Sunt deschis la un dialog cu șoferii, îi aștept la discuții, dar nu liderii de sindicat". 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si