Alexandr Stoianoglo va fi plasat în arest preventiv pentru 72 de ore. În timpul reţinerii, el a declarat că aceste acţiuni reprezintă "o răzbunare a preşedintelui" şi "revenirea la stat capturat".

Procurorul general Alexandr Stoiangolo, ridicat de mascați

În presă au apărut imagini și videoclipuri în care se vede clar cum mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate au descins în clădirea Procuraturii unde au efectuat percheziţii. Dosarul a fost iniţiat de un procuror anticorupţie desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor după examinarea sesizării deputatului PAS, Lilian Carp.

Citeste si: VIDEO| Noi imagini cu accidentul produs de un băiat de bani gata din Iași, în urma căruia un pensionar a murit, arată violența impactului nimicitor

Pe lângă faptul că este acuzat de corupție și abuz în serviciu, lui Alexandr Stoianoglo i se incriminează, între altele, că ar fi semnat acte care au facilitat spălările de bani în dosarul Laundromatul rusesc şi că l-a achitat în dosarul fraudei bancare pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Alexandr a fost ridicat de mscați

[Sursa foto: sputnik.md]

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror

Ieri seară, 5 octombrie 2021, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a confirmat suspendarea din funcție a procurorului general.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale.

Citeste si: Luați pe sus de mascații DIICOT

De asemenea, prin efectul legii (art.18 alin.(4) Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură) sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General. Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a anunțat ministrul Justiției.

Sergiu Litvinenco a mai precizat că, deși legea prevede că CSP se convoacă în ședință în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situații, „consider că este nevoie de convocarea unei ședințe extraordinare chiar astăzi, pentru a selecta și a propune Președintelui țării un Procuror General interimar”.

Protest în susținerea lui Alexandr Stoianoglo

Miercuri dimineață, 6 octombrie 2021, zeci de persoane s-au adunat în fața clădirii Comitetului Executiv și a Adunării Populare din Găgăuzia, nemulțumiți de reținerea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si