Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Vă prezentăm, așadar, lista cu cele mai toxice produse de post și lista cu cele mai sănătoase produce de post.

Iată ce trebuie să mănânci și ce să nu mănânci în post!

Produse de post toxice

Crenvurşti vegetali, pateurile şi salamul de soia sunt doldora de chimicale menite să suplinească lipsa materiei prime – carne, lapte şi ouă, şi duc ideea de purificare a organismului în derizoriu.

Conținut mare de E-uri

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. În categoria produselor nocive intră pateurile vegetale şi “mezelurile”, din cauza conţinutului mare de “E-uri” sau alte sintetice menite să facă produsul să semene cât mai mult la gust, miros şi culoare cu alimentul pe care îl imită.

Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase
Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs de post? Are foarte multe contraindicații

Dintre toate produsele de soia, cea mai sănătoasă este brânza tofu. Pe locul următor se află laptele de soia, pe care îl puteţi consuma zilnic.

Produse de post doar cu numele

Medicii atrag atenţia că anumite produse sunt de post doar cu numele, pentru că pe etichetă se regăsesc ingrediente “de dulce”. Există unele tipuri de caşcaval din soia care conţin cazeină (proteină din lapte care contribuie la coagularea acestuia).

Singura soluţie ca să nu fiţi păcălit de comercianţi este să verificaţi foarte atent eticheta.

Ingrediente precum cazeina, derivat de ou, zer, praf de zer nu au ce să caute într-un produs de post.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase
Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase

Produse de post toxice. Sfatul specialiștilor

Sfatul specialiştilor în alimentaţie este să ocoliţi produsele care conţin polifosfaţi (E452), glutamat monosodic (E 621) şi coloranţi chimici de sinteză. Cel mai des întâlniţi sunt tartrazina (E102), galben de chinolină (E 104) şi carmin (E 120).

Citeste si: Maioneză de post din cartofi: Nici nu ți dai seama că nu are ouă!

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Acesta din urmă este obţinut dintr-o insectă şi, cu toate acestea, se regăseşte în unele produse de post.

Alte substanţe de care trebuie să vă feriţi sunt conservanţii-benzoaţi (E 211, E212, E213) şi de nitriţi (E251), cazeinat de sodiu, care este, de fapt, o proteină din lapte, substanţe de îngroşare – gume guar-E412, xantan- E415, gelan-E418, caruba-E410 şi gumă arabică sau acacia-E414-, sulfaţi/sulfiţi (E227, E228), BHA (E320)-foarte nociv pentru sănătate, caramel (E150) şi EDTA (E385), care se foloseşte în special în conserve şi este unul din cei mai periculoşi aditivi.

Produse de post sănătoase

V-ați hotărât să țineți post? Ați scos carnea, lactatele și ouăle din alimentația dumneavoastră? Vă prezentăm mai jos un top al celor mai sănătoase alimente de post.

Citeste si: Iahnie de năut. Rețetă turcească de post

Ciupercile

Ciupercile au efect antitumoral. Japonezii care consumă multe ciuperci, au mai puțin cancer la stomac.

Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase
Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase

Produse de post sănătoase. Fasolea

Boabele de fasole reduc colesterolul și previn apariția bolilor de inimă. Pot fi preparate în foarte multe moduri, ușor și ieftin.

Cartofii

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Cartoful este o legumă completă, hrănitoare și foarte sănătoasă, care nu ar trebui să lipsească de la nicio masa, mai ales acum, în perioada postului.

Citeste si: Ciorbă de post. Rețeta-minune de primăvară care îți detoxifică organismul

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Chiar dacă e post, organismul are nevoie de alimente energizante și diverse, bogate în vitamine și minerale atât de necesare perioadei în care ne aflăm, când răcelile sunt frecvente și afectează mai ales copiii și persoanele în vârstă.

Mei

Este foarte bogat în fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B și E.

Produse de post sănătoase. Quinoa

Un tip de cereale mai puțin cunoscut, dar care astăzi se găsește în aproape toate hipermarketurile. O cereala cu calități nutriționale excepționale. Potrivit specialiștilor, quinoa conține proteine de calitate superioară celor din carne.

Mierea

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Pentru ați satisface pofta de „ceva dulce”, cea mai recomandată este mierea. Aliment-medicament, mierea naturală de albine conține peste 280 de compuși, conform caplimpede.ro.

Bananele

Cantitatea mare de potasiu ajută la funcționarea normală a inimii, mentinând tensiunea arterială în limite normale, îmbunătățeste memoria și previne anemia.

Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase
Produse de post - Produse de post toxice - Produse de post sanatoase

Produse de post sănătoase. Dovleacul

Conține mult betacaroten, cu rol deosebit în prevenirea bolilor cardiovasculare sau a diabetului. Este bogat în potasiu, stimulează funcționarea sitemului cardiovascular și a celui nervos. În plus, dovleacul este o sursă naturală de fibre, care stimulează tranzitul intestinal.

Soia

Soia este un aliment foarte des consumat de către români, în special în perioada postului. Aceasta conține substanțe care ajută la funcționarea creierului, arde grăsimile, scade colesterolul și, în plus, consumul de soia a fost asociat cu o rată redusă a cancerului la sân.

Alge marine

Deși mai puțin cunoscute la noi, algele marine sunt foarte apreciate în alte țări, datorită propietăților benefice pe care le au. Acestea conțin aproximativ 50% proteine (la fel ca ouăle și carnea) și le găsiți în magazinele naturiste.

Produse de post sănătoase. Avocado

Mulți îl consideră fruct, tot atât de mulți – legumă. Cert este că avocado este un aliment care nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi, cu atât mai mult în post. Are în compoziție o cantitate de grăsimi asemănătoare celei din unt. Mai exact, 85% din calorii sunt provenite din grăsimi.

Năut

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Este o proteină vegetală, bogată în săruri minerale (magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Scade colesterolul prin conținutul de fibre și împiedică acumularea de zahăr în sânge.

Sfecla roșie

Conține carbohidrați, sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C și B6 și este o sursă naturală de zahăr.

Produse de post sănătoase. Lintea

Are un conținut ridicat de proteine și o găsești în diverse culori. Se prepară foarte rapid și o poți folosi pentru tocănițe, supe creme sau pateuri vegetale.

Hrișca

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Tot din categoria leguminoaselor, specialiștii ne recomandă în postul Pastelui hrișca. Aceasta este una dintre cele mai bune surse vegetale de proteine. Hrisca nu doar că înlocuiește cu succes carnea, dar oferă organismului toate elementele de care are nevoie pentru a trece peste astenia de primăvară.

Măslinele

Conțin săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, clor, fier, cupru, mangan, caroten) și vitaminele A, B, C, E și F. Măslinele acționează ca un laxativ ușor, diminuează durerile de stomac prin reducerea efectului acidității sucurilor gastrice.

Produse de post sănătoase.  Verdețurile

Desigur, unul dintre motivele pentru care cu toții asteptăm primăvara este bogăția ei de verdețuri. Leurda, urzicile, ceapa verde, pătrunjelul, spanacul și salata verde ne oferă toate o varietate de vitamine și de minerale, după care organismul nostru „tânjește” la ieșirea din iarnă.

Pastele

Produse de post. Produse de post toxice. Produse de post sănătoase. Preparate fără ou, pastele au puține calorii, iar cele din făină integrală conțin multe fibre. Carbohidrații refac stocul de glucide lente și aduc energie organismului.

Guliile

Sunt o excelentă sursă de vitamina C (protejează contra infecțiilor), favorizează absorbția fierului, accelerează cicatrizarea rănilor și are proprietăți antioxidante.

Produse de post sănătoase. Merele

Bogat în apă, calciu, fosfor, fier și sodiu, celuloză, hidrați de carbon, potasiu, magneziu și vitamine (A, B1, B, C), mărul influențează pozitiv funcțiile ficatului, rinichilor, creierului și intestinului. În plus, ține de foame și chiar te ajută să slăbești, pentru că are calorii negative.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si