Monique Ooms a pledat vinovată săptămâna aceasta în fața tribunalului din Latrobe Valley, statul Victoria, Australia, pentru patru acuzații de act sexual cu un copil, aflat sub supravegherea și îngrijirea ei.

Citește și: Femeie de 41 de ani, condamnată la închisoare după atacul sexual asupra unui tânăr adormit

Judecătorii au aflat că Monique Ooms, în vârstă de 31 de ani, îl lua pe adolescent în mașina ei noaptea târziu și îl conducea în locuri îndepărtate, astfel încât să poată face sex amândoi.

Profesoara, prădătoare sexuală

Procurorii au spus că adolescentul se afla într-o „situație vulnerabilă din punct de vedere emoțional” după ce și-a pierdut un prieten apropiat într-un accident de mașină când a început aventura cu profesoara.

Citește și: VIDEO. O ploaie cu viermi uriași a creat panică pe o stradă aglomerată

Deși risca o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare, profesoara australiană a primit vestea, vineri, 10 martie, că nu va petrece timp după gratii, potrivit Tyla.com.

Monique Ooms

[Sursa foto: Twitter]

În condamnarea sa, judecătorul Smallwood, care avea experiență în acest tip de cazuri, a pus la îndoială faptul că băiatul a fost într-adevăr vătămat de legătura sa cu profesoara, dat fiind că avea deja 16 ani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Adesea, în aceste situații, răul este ceea ce vine de la alți oameni după ce faptele devin publice”, a explicat magistratul australian.

Citește și: Polițistă ucisă de soț pe motiv că a refuzat să-și facă datoria în pat

Judecătorul a sugerat apoi că băiatul a fost de acord cu această activitate și că se apropia de vârsta de 17 ani în momentul în care aventurile amoroase au avut loc.

Profesoara a fost acuzată că și-a vânat elevul imediat după moartea prietenului său, când el era vulnerabil emoțional.

Cei doi s-au sărutat, apoi au discutat cât de greșit este să aibă o relație, înainte de a continua să facă sex de cel puțin patru ori în săptămânile următoare.

Judecătorul a spus: „Infracțiunea nu este actul sexual în sine, ci a o face în timp ce ești profesor”.

Profesoara, dată afară de la școală și la un pas de sinucidere

Katherine Rolfe, avocata profesoarei, a cerut clemență de la judecător, invocând faptul că Monique și-a pierdut locul de muncă și a îndurat „rușinea publică”.

Profesoara a ajuns să fie internată involuntar la o secție de psihiatrie după o tentativă de sinucidere.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În timp ce adolescentul a refuzat să ia parte la procedurile judiciare împotriva profesoarei sale, mama lui a citit o declarație a unui martor în care a spus că se teme pentru viitorul lui și cum va trece el peste relația cu cadrul didactic.

Monique Ooms urma să fie condamnată vineri (10 martie), dar decizia a fost amânată pentru a permite acuzarii timp să verifice dacă au fost audiate cazuri similare la Curtea de Apel.

Infracțiunea implica o posibilă pedeapsă de 10 ani după gratii. Dar judecătorul, ținând cont de „starea mentală fragilă” a lui Ooms, a decis împotriva unei pedepse privative de libertate.

Ooms și-a pierdut certificatul de predare în urma scandalului, iar acum lucrează în construcții, ca zidar!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si