Prognoza meteo ANM pentru luni, 25 ianuarie. Vremea continuă să se răcească. Vântul bate în toată țara

Prognoza meteo ANM pentru luni, 25 ianuarie. Deși săptămâna trecută au fost temperaturi destul de ridicate, astăzi, vremea începe să se răcească progresiv și vântul bate în toate regiunile din țară și va agita atmosfera.

Author: Andreea Bolocan luni 25 ianuarie 2021 , 11:48

vremea astazi prognoza meteo azi bucuresti
Cum va fi vremea astăzi[Sursa foto: blacknews.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La munte, dar şi în regiunile nord-vestice, centrale şi prin sud, se vor depăşi viteze de 55...65

km/h, dar în zona montană înaltă vor fi peste 80-100 km/h. Precipitaţiile apar pe suprafeţe extinse: vor fi ninsori şi lapoviţă în regiunile intracarpatice, iar în sud şi în est o să plouă. Maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi vor ajunge până la 12 grade în zona Dobrogei.

Vremea în București

În Bucureşti, în primele ore ale zilei, mai sunt înnorări şi câteva ploi slabe, se răceşte, însă temperatura aerului se va menţine ridicată pentru această dată. După prânz, în termometre se ating 6 grade Celsius. Spre seară, vântul va creşte în intensitate şi se vor înregistra viteze de 55 km/h.

Vremea pentru fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim mulţi nori şi ploi mai consistente, vântul va avea intensificări, iar temperaturile se menţin ridicate pentru această dată.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea se strică şi o să plouă cam peste tot. Vântul va fi insistent, iar maximele termice se opresc pe la 10 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim mulţi nori şi ploi, iar pe timpul nopţii o să ningă. Temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

Citeste si: Atenţionare meteo de ultimă oră: Este Cod Galben! Judeţele afectate

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme urâtă, precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi un vânt intens. Noaptea va continua să ningă şi se răceşte

În ţinuturile vestice, vor fi înnorări şi ploi în zonele joase, dar şi ninsori la deal şi la munte. Vântul va agita atmosfera, iar temperaturile scad cu 5-6 grade faţă de cele inregsitrate ieri.

Citeste si: Alertă meteo: Cod galben şi portocaliu de vânt puternic, până luni dimineaţă

În Transilvania se răceşte tranşant şi vor predomina ninsorile. În zonele de munte se va depune strat de zăpadă iar la altitudini mari vântul va sufla cu peste 100 km/h şi va fi viscol. Temperaturile nu mai trec de 4 grade şi vântul va spori senzaţia de frig.

Se strică vremea şi în Oltenia: o să plouă din când în când şi vântul va avea intensificări. Maximele termice, în scădere faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 7 grade.

În ţinuturile sudice, vremea va fi schimbătoare, o să plouă puţin dar apare şi soarele printre nori. Se porneşte vântul iar temperaturile scad cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi acoperit de nori şi va ninge pe spaţii mari. Vântul va prinde putere, iar la altitudini de peste 1800 de metri se vor depăşi viteze de 80...100 km/h şi va fi viscol. Temperaturile din staţiuni scad faţă de cele înregistrate ieri.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si