VIDEO - Aglomerat la munte. Telegondola din Poiana Brașov, cozi uriașe

Se anunță un nou weekend extrem de aglomerat la munte, iar acest lucru s-a văzut chiar de azi, la telegondolă. Mii de oameni au ajuns deja în Poiana Brașov.

Author: Iulian Ciurea vineri 22 ianuarie 2021 , 19:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O coadă uriașă de sute de persoane s-a format astăzi la telegondola din Poiana Brașov. Iubitorii de schi și snowboard nu au avut încotro decât să aștepte mult și bine la rând, pentru a urca în vârful masivului Postăvaru.

Aici așteptarea este de 15, 20, chiar 25 de minute. Însă sunt oameni care nu vor să stea la toată această coadă și încearcă să urce cu telecabina. Dar și aici se lovesc de cozi și de zeci de minute de așteptare.

Deja este aglomerat la munte. Cozi uriașe la telegondola din Poiană

„Vedem partea frumoasă, până la urmă asta e.

Dacă vrem să ne dăm în condițiile actuale stăm 10 minute, 20 de minute”, spun turiștii.

În anii trecuți, stațiunile de la munte nu erau atât de aglomerate cum sunt acum, spun unii turiști. Tot ei găsesc și explicații pentru îmbuleaza de pe pârtii.

„Nu există foarte multe alternative. Deci în afară de munții românești nu prea se poate merge decât, înțeleg, în Bulgaria. Restul țărilor au domeniile schiabile închise, așa că acestea sunt condițiile”, spun turiștii.

Gradul de ocupare la munte a ajuns la 100 la sută în weekend

Dar în tot acest haos, iubitorii sporturilor de iarnă încearcă să îgnore toate problemele și să se bucure de cei 24 de kilometri de pârtii din Poiana Brașov.

„Sunt niște porțiuni cu gheață, dar nu e problemă. Chiar sunt foarte bune, merită. Astăzi am venit, acum câteva ore. Am mers pe sus, nu știu, am făcut cam vreo două, cam așa, două-trei ture”, spun turiștii.

Până când zăpada de pe pârtii se va topi, turiștii nu vor lipsi din stațiune. În hotelurile și pensiunile din Poiana Brașov gradul de ocupare depășește 80% în timpul săptămânii. În weekend, camerele sunt ocupate complet.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si