Avem prognoza meteo pentru iarna 2020-2021: Vom avea sau nu zăpădă? Efectele încălzirii globale se resimt şi în România. Conform meteorologilor, sunt şanse slabe să avem parte de o iarnă geroasă şi plină de zăpadă.

Ce spun meteorologii despre prognoza meteo pentru iarna 2020- 2021

Meteorologul Roxana Bojariu a afirmat că cel mai probabil vom avea parte de ierni din ce în ce mai calde, însă cu episoade de viscol şi temperaturi scăzute

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.

Citeste si: A venit gerul. Unde s-au înregistrat minus 2,9 grade în această dimineață

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani", a declarat Roxana Bojariu, potrivit B1.ro.

Când vin ninsorile în România?
Când vin ninsorile în România?

2020 ar putea fi cel mai calduros an din istorie

În plus, anul în curs ar putea fi cel mai călduros din istorie

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016.

Citeste si: VIDEO- Vânt și frig. Furtună de nisip pe litoral

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2(...) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016", a mai spus meteorologul.

Citeste si: Meteorologii avertizează! Un fenomen extrem din Oceanul Atlantic va schimba clima Europei?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si