Prognoza METEO pentru următoarele 2 săptămâni! ANM anunță ninsori și ploi în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 22 martie - 4 aprilie 2021.

Author: Alina Raducu marți 23 martie 2021 , 12:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Frigul va persista până în 27 martie, când vremea va fi cu mult mai rece spre deosebire de normalul acestei perioade în toată țara. Însă din 27 martie, se va încălzi, iar temperaturile vor ajunge până la 16 grade, potrivit meteorologilor.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în țară?

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 22 martie- 4 aprilie: meteorologii ANM anunţă ploi şi ninsori în toată ţara.

Vor fi temperaturi mult mai scăzute decât în mod obişnuit.

Media valorilor în timpul zilei va fi de 5- 8 grade, iar noaptea scad sub nivelul înghețului.

După 19 martie, se va încălzi, dar ușor, cu medii diurne de până în 11- 12 grade Celsius.

Banat

În această regiune, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal pentru ultima decadă a lunii martie, atât ziua, cu maxime termice în medie de 6-9 grade, dar mai ales pe parcursul nopţilor, când temperatura va coborî spre valori de -5...-2 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din 27 martie și vor fi valori diurne de 13-16 grade şi nocturne de 2-5 grade, mediat regional. Însă vor fi unele oscilaţii de la o zi alta, cea de-a doua săptămână va avea temperaturi în general apropiate de cele specifice perioadei din an, mai exact maxime de 14-16 grade şi minime de 4-6 grade, posibil cu valori mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie. Probabilitatea pentru precipitații locale şi temporare, estimate a fi în general slabe cantitativ, va fi în creştere după 28 martie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

Citeste si: Prognoza meteo, azi 23 martie 2021. Vreme rece în majoritatea zonelor din țară

Crișana

La începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu precădere pe timpul nopţilor, astfel că media maximelor va fi de 6-10 grade, iar a minimelor de -7...-3 grade. După 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13-15 grade ziua şi situându-se între 1 şi 4 grade noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei (în medie regională maxime de 14-16 grade şi minime de 2-5 grade, posibil mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). Cea mai mare parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar, cu probabilitate mai mare pentru ploi locale şi temporare, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 29 martie şi în ultimele zile.

Transilvania

În această zonă a țării, vremea deosebit de rece se va resimți în prima parte a intervalului de prognoză, când temperaturile maxime vor fi de 2-7 grade, iar cele minime de -9...-4 grade, însă din 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de cel normal acestei perioade din an. În medie, ziua vor fi valori de 10-15 grade, iar în cursul nopţilor, -1...3 grade, posibil local mai mici în 1 şi 2 aprilie. Precipitații slabe, predominant ninsori, se vor semnala la începutul intervalului în sudul şi estul regiunii, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după 29 martie.

Maramureș

În prima săptămână, valorile termice se vor fi cu mult sub cele normale pentru această perioadă, mai ales pe timpul nopţilor. În medie, maximele vor fi de 4-7 grade, iar minimele de -6...-4 grade. Din 27 martie, vremea se va încălzi semnificativ, temperaturile devenind apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici variaţii de la o zi alta, menţinându-se în jurul acestora până la sfârşitul celor două săptămâni. Valorile diurne vor fi de 11-13 grade, iar cele nocturne de 2-4 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi temporar mai ridicată.

Moldova

În Moldova, până în 26 martie, vremea se va menţine destul de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu temperaturi maxime de 3-8 grade şi minime de -5...-2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în creştere semnificativă, vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici oscilaţii, se vor menţine în jurul normelor până la finalul celor două săptămâni. Astfel, ziua vor fi 9-13 grade, iar pe timpul nopţilor 1-3 grade, în medie (posibil mai rece în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). La începutul perioadei (22-24 martie), local şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

Citeste si: Cod galben de ninsori în România. ANM anunță ninsori, vânt puternic şi vreme deosebit rece, până joi dimineaţă

Dobrogea

În zona Dobrogei, vremea va fi deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3-7 grade, iar cele minime de -3...0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 10-13 grade, iar noaptea de 2-4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitații moderate cantitativ (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22-25 martie, iar după 30 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

Muntenia

La începutul intervalului, vremea va fi cu mult mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii martie, astfel că, în medie regională, temperaturile maxime vor fi de 3-9 grade, iar cele minime de -5- 0 grade. Încălzirea vremii se va resimţi începând din 27 martie şi va fi semnificativă, determinând valori în jurul celor climatologic specifice perioadei, ziua de 12-16 grade, iar noaptea de 1-4 grade, în medie, care se vor menţine, cu mici oscilaţii, până la sfârşitul celor două săptămâni. Vor fi precipitații (sub fomă de lapoviţă, ninsoare şi temporar ploaie) în perioada 22-24 martie, iar după 29 martie va creşte probabilitatea pentru ploi, estimate a fi în general slabe cantitativ.

Oltenia

La începutul intervalului, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, astfel că media maximelor va fi de 5-9 grade, iar a minimelor de -5-0 grade. După 27 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13-16 grade ziua şi situându-se între 1 şi 5 grade noaptea. Până la sfârşitul celor două săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii la de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În perioada 22-23 martie vor fi precipitaţii mixte pe arii relativ extinse. Probabilitatea de ploaie va fi apoi în creştere după data de 30 martie.

La munte

Vremea va fi extrem de rece la începutul perioadei, chiar geroasă în cursul nopţilor, unde minimele vor fi cuprinse între -14...-10 grade şi cu maxime negative, de -5...0 grade (valori mai scăzute la altitudini mari). Din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi, cu mici oscilaţii, se va menţine astfel până la finalul celor săptămâni de prognoză.

Se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1-7 grade şi a minimelor -6...-2 grade. În primele zile vor fi ninsori temporare, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după 29 martie, însă acestea sunt estimate a fi în general slabe cantitativ.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si