Capitala, în pericol de carantinare. Rata de incidență a ajuns la 6,22 la mie. Ce noi măsuri se anunță la Prefectura București

Capitala României este în pericol de carantinare din cauza virusului Sars-Cov-2. Rata de incidență a ajuns la 6,22 la mie de imbolnăviri, iar prefectul va propune noi măsuri de combatere a răspândirii virusului.

Author: Georgiana Balaban marți 23 martie 2021 , 12:46

6,22 rata de incidență în bucurești carantinare
Bucureștiul - în pericol de carantinare.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marți, 23 martie 2021, rata de incidență Sars-Cov-2 a ajuns la 6,22 la mie  în București. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a menționat că așteaptă până la finalul zilei propunerile de noi măsuri făcute de către membrii Comitetului pentru situații de urgență.

Citeste si: Județul Ilfov, centură ROȘIE în jurul Capitalei. Alte 4 localități în lockdown

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, de la rata de incidență de 6 la mie grădinițele și școlile suspendă cursurile fizice și trec la cele online, pentru toate clasele.

Noi măsuri de combatere a virusului Sars-Cov-2 în Capitală

Măsurile ce vor fi anunțate, cât mai curând, vor fi adoptate prin hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU). Comitetul nu se va reuni astăzi.

Citeste si: Restricții dure pe masa Guvernului. Lockdown de weekend și mall-uri cu mai puțini clienți. Florin Cîțu: "Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă"

6,22 rata de incidență în bucurești carantinare
Rata de incindență covid-19 a ajuns la 6,22 în București.[Sursa foto: google]

„Se discută mai multe măsuri! Nu pot să vă spun acum care măsuri vor fi propuse”, a declarat, marți, prefectul Capitalei.

Prefectul Bucureștiului a menționat luni că a cerut Direcției de Sănătate Publică să vină până marți cu o analiză privind măsurile pentru București.

Citeste si: Cum speră să evite carantinarea Capitalei primarul general Nicuşor Dan

„În anumite restaurante nu se respectă deloc anumite măsuri care au fost impuse, respectiv să se funcționeze doar pe terase și să se respecte și definiția terasei și acele petreceri care sunt fără respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niște posibile focare de infecție”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu va avea la ora 13.00 o discuţie cu primarul general şi primarii de sectoare. Ce noi măsuri se vor lua în București

Florin Cîțu a avut și el, luni, o întâlnire cu primarul general și primarii de sectoare în care au fost discutate măsurile care pot fi luate în București pentru a evita carantina.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Se impun restricții de weekend în București?! Decizia a fost dezbătută în ședință la Palatul Victoria


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si