Înscriere vaccinare împotriva COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus. Cum trebuie să procedezi

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus va începe în data de 15 ianuarie. Iată mai jos care este procedura și cum te poți înscrie.

Author: Mircea Pop joi 14 ianuarie 2021 , 15:50

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus
Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus[Sursa foto: Dreamstime.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus va începe în data de 15 ianuarie 2021 în România.

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Cum va putea fi făcută programarea

Programarea va putea fi făcută pe platformă, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor. 

Citeste si: Cum va decurge a doua etapă de vaccinare în România. Sunt 1.766 de puncte de vaccinare

“În ceea ce priveşte modalitatea de programare pentru vaccinare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 03:00 (după-amiază- n.r.) se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call-center şi aici ca noutate vom avea un număr unic la nivel naţional – 0214144425, practic, sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare, prin Direcţia de Asistenţă Socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor care pot să creeze, să îşi facă cont şi să înscrie până la maxim zece persoane dintre aparţinători, din familie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus
Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus

Câte centre de vaccinare vor fi

Medicul Valeriu Gheorghiţă a afirmat că pentru etapa a doua de vaccinare vor fi operaţionalizate 750 de centre de vaccinare care vor avea 1.766 de puncte de vaccinare.

Citeste si: Cum se programează pentru vaccinare bătrânii. "Vor fi și caravane mobile în țară", spune Valeriu Gheorghiţă

“Pentru etapa a doua sunt identificate şi vor fi operaţionalizată 750 de centre, dintre care, aşa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unităţile medicale, aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare. Capacitatea maximă este 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi”, a precizat Gheorghiţă.

Cum se fac înscrierile pentru vaccinare pe platforma Guvernului

Înscrierile în platforma informatică de programare  https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/  se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populație.

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus
Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus

Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilități de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea  call centerelor  direcțiilor de sănătate publică (DSP), operaționalizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), prin medicii de familie, precum și prin personalul din direcțiile de asistență socială ale consiliilor locale.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Sinovac, eficienţă scăzută

Facem precizarea că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte, după cum urmează:

 • pentru  etapa 1  –  Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat  – înscrierile se pot realiza astfel:
 • Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social – sistem public și privat;
 • Prin apelarea  call centerelor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.
 • pentru  etapa 2  –  Populația cu grad ridicat de risc  și  Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale –  înscrierile se pot realiza astfel:
 • Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
 • Individual,  direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
 • Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

Citeste si: Programare vaccinare împotriva COVID. De vineri, 15 ianuarie 2021, de la ora 15:00, vă puteți înscrie. Care este procedura

 • Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
 • Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
 • Prin apelarea  call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
 • Prin direcțiile de asistență sociale  de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
 • pentru  etapa 3   –  Populația generală  –  înscrierile se pot realiza astfel:
 • Prin intermediul angajatorului;
 • Individual, direct pe platforma informatică;
 • Prin apelarea  call centerelor;
 • Prin intermediul  medicului de familie;
 • Prin  direcțiile de asistență socială  de la nivelul primăriilor.

Citeste si: Klaus Iohannis, prima conferință de presă din acest an. "Mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie. Nu sunt întrunite condițiile pentru relaxare" (VIDEO)

Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentați în  Manualul de utilizare, postat pe site-ul:  https://vaccinare-covid.gov.ro.

Înscriere vaccinare COVID, etapa 2. Suport

CallCenter DSP București – 021.795.00.54, 021.9462

CallCenter DSP Constanța – 0241.836.313

CallCenter DSP Ilfov – 021.414.44.22

Citeste si: Stare de alertă ianuarie 2021. Se poate ieși după ora 23 din casă? Răspunsul oficial

CallCenter DSP Național – 021.414.44.XX (în funcție de județ – XX reprezintă codul de județ)

ex. DSP Timiș – 021.414.44.56, DSP Argeș – 021.414.44.48

De asemenea, alte informații utile pot fi accesate la secțiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si